Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prase na Bahamách / foto: shutterstock

Bahamy lákají dovolenkáře množstvím turistických atrakcí

Souostroví Bahamy plné nádherných písčitých pláží a tyrkysového moře se nachází jihovýchodně od Floridy. Jsou právem označovány rájem pro turisty z celého světa. Máte chuť se dozvědět alespoň několik zajímavostí, které toto úchvatné místo nabízí?

Hlavní město Nassau

Nassau je nejen hlavní město, ale také krásný přístav a zároveň největší město na Bahamách, které pojme dvě třetiny všech bahamských obyvatel. Turisté si zde mohou užít shopping, návštěvy nádherných pláží i restaurací, ale také muzeí. Zaujalo by vás například muzeum pirátství? Několik pouhých kilometrů od Nassau na Paradise Island leží Atlantis, jeden z nejdražších hotelů světa s volně přístupným aquaparkem Aquaventure Waterpark s obrovskými tobogány.

Bahamy jako pohádková destinace
Bahamy jako pohádková destinace – Zdroj: Shutterstock.com

Prasečí pláž

Takzvanou Prasečí pláž najdete na neobydleném ostrůvku Big Major Cay. Patří mezi nejnavštěvovanější turistické zajímavosti na Bahamách. Tamní prasátka jsou již na lidi zvyklá, tedy v klidu za nimi připlavou i k loďkám nebo na břeh. Turisté se s nimi rádi podělí o něco dobrého. Konkrétní jednoznačnou odpověď, kde se prasátka na ostrově objevila, asi nikdy nedostanete. Můžete uvěřit legendě, která říká, že vepříci na ostrově zbyli po námořnících, jimž původně měli sloužit jako potrava. Pravděpodobnější však bude, že jde o uměle vytvořenou turistickou atrakci.

Největší podvodní socha světa

Na Bahamách se nachází největší podvodní socha na světě Ocean Atlas. Jde o šedesáti tunový kolos, jejímž autorem je Jason DeCaires Taylor a najdete ho v sousedství nejlidnatějšího ostrova Baham New Providence. Socha sahá od oceánské základny až po povrch. Ocean Atlas vlastně nese i určité poselství, a sice má poukázat na znečištění oceánu. Nedaleko se totiž nachází rafinerie, znečišťující přilehlé korálové útesy. 

Exuma Cays Land and Sea Park

Exuma je prvním národním bahamským parkem, který se vyznačuje již padesátiletou historií. Park milují potápěči a vyznavači šnorchlování, protože je zde vidět až do hloubky třiceti metrů. Turisté tedy mohou obdivovat zdejší překrásný podmořský svět. Mezi známé milovníky tohoto místa patří například David Copperfield nebo Johnny Depp.

Unikátní zážitky při potápění
Unikátní zážitky při potápění – Zdroj: Shutterstock.com

Rejnoci a ostrov Eleuthera

Pokud si chcete odpočinout od davu turistů, je pro vás ostrov Eleuthera tím pravým místem. Najdete zde překrásné pláže včetně jednoho z nejoblíbenějších potápěčských míst Current Cut. Zde je možno pozorovat rejnoky, žraloky Mako i útesové ryby.
S výčtem zajímavostí bahamských ostrovů bychom asi mohli pokračovat donekonečna. Pokud se na toto souostroví s nejčistší vodou na světě vydáte, jistě si dovolenou náležitě užijete. 

 

Zdroje:

https://www.travelmag.cz/zajimavosti-na-bahamach-pamatky-a-zajimava-mista-k-navstiveni/

https://www.redbull.com/cz-cs/10-podmorskych-soch

https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-praseci-plaz-obyvaji-roztomile-drzi-vepri-288897

https://cs.computershowto.com/article/bahamian-ocean-atlas-shoulders-buoy-up-nassaus-seas--worlds-largest-underwater-statue

Bahamy lákají dovolenkáře množstvím turistických atrakcí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!