Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
podzim / foto: shutterstock

Podzimní cestování má své kouzlo – méně turistů, nižší ceny i příjemnější počasí

I když nejvíce lidé cestují během jara a léta, objevování nových míst a destinací na podzim má své nesporné kouzlo i mnoho výhod. A právě na klady podzimního cestování se nyní zaměříme. Možná, že někam vyrazíte i vy.

Krajina je v barevném kabátku

Důvěrně známé fotografie z turisticky vyhledávaných míst všichni známe zejména v jejich letní variantě. Jak ale vypadají tato místa na podzim, kdy se všudypřítomná zeleň zbarví do pestrobarevných tónů? Navíc s postupujícím podzimem nám také opadané stromy a keře rázem mohou umožnit daleko větší výhled do krajiny, nežli je tomu v době, kdy je všechno hojně obrostlé. Fotografie pořízené na podzim zkrátka mají své kouzlo a podzimní krajina skýtá pro cestovatele i fotografy nové zážitky, podněty a inspiraci.

Zabarvená podzimní krajina
Zabarvená podzimní krajina – Zdroj: Shutterstock.com

 

U památek je méně turistů a jsou výhodnější ceny

Také nemáte rádi mačkající se davy turistů? Zkuste cestovat na podzim a všude budete mít okolo sebe dostatek místa. Takto si své cestovatelské cíle lépe vychutnáte bez rušení. Zásadní výhodou cestování mimo turistickou sezónu jsou samozřejmě nižší ceny, protože destinace hledají způsob, jak alespoň nějaké návštěvníky přilákat. Těšit se tak můžete nejen na levnější ubytování či vstupné, ale také na levnější suvenýry. Navíc bývá v tomto ročním období všude plno festivalů, trhů a slavností, takže rozhodně se nudit nebudete a je kam vyrazit.

Podzimní Paříž
Podzimní Paříž – Zdroj: Shutterstock.com

V exotických destinacích bývá příjemnější počasí

Pokud toužíte navštívit nějakou exotickou zemi, na podzim tam pravděpodobně budou trochu snesitelnější teploty, nežli je tomu v létě. Takto bude vaše cestování více příjemnější a více si je užijete. Jestliže tedy nejste fanoušek vysokých venkovních teplot sahajících přes čtyřicet stupňů, potom určitě vyzkoušejte cestování v chladnějším období roku, kterým je právě podzim. Také v horských oblastech je na podzim o poznání lépe než v létě, kdy teplo a dusno znepříjemňuje výstup.

 

Zdroj:

https://www.icestovani.eu/2022/09/19/proc-cestovat-na-podzim/

https://www.radynacestu.cz/magazin/5-tipu-proc-jak-a-kam-vyrazit-na-podzim/

Podzimní cestování má své kouzlo – méně turistů, nižší ceny i příjemnější počasí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!