Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívka v akvaparku / foto: shutterstock

Navštivte největší termální lázně ve Slovinsku

Slovinsko je nádherná země, která dokáže turistům nabídnout vše, na co si vzpomenou. Od historických památek a nádherné přírody, přes sportovní a kulturní vyžití až po moře a termální lázně.

Největší termální lázně se nachází v Moravských Toplicích a poskytnou nejen odpočinek, ale i plno zábavy.

Kde se Moravské Toplice nachází

Moravské Toplice je malá vesnice na východě Slovinska, jen kousek od Maďarských hranic. Dříve byla naprosto bezvýznamná. Dnes v ní najdete největší termální lázně ve Slovinsku a ohromný aquapark s množstvím zábavních prvků.

Pokud se do lázní Moravské Toplice vydáte, máte na výběr hned několik ubytovacích možností. Jednou z nich je hotel Therme, jehož součástí i zmíněný aquapark Therme 3 000. K tomuto hotelu patří i „vesnička“ plná chaloupek – apartmánů, kde se rovněž můžete ubytovat.

Akvapark Toplice
Akvapark Toplice – Zdroj: foto: Sabina Huřťáková, se souhlasem autorky

Čím jsou Moravské Toplice unikátní

Hotel Therme a Therme 3000 představují unikátní lázeňský komplex, na který jsou napojeny další dva velké hotely – Ajda a Livada Prestige. Ve druhém zmíněném hotelu si můžete dokonce dopřát koupele v tamní minerální černé vodě přímo na pokojích. Livada patří mezi jediný hotel na světě, který umožňuje napustit si léčivou černou vodu rovnou do vany na hotelovém pokoji.

Tamní černá voda byla objevena náhodou. Původně zde byly udělány vrty kvůli vyhledávání ropných ložisek. Místo ropy se ukázala horká černá voda, která nebyla „špinavá“, ale obsahovala léčivé minerální látky. Dnes si tuto vodu užijete hned v několika lázeňských bazénech. I ostatní voda v bazénech je však termální a má blahodárné účinky na různé zdravotní obtíže.

Pohoda v lázních
Pohoda v lázních – Zdroj: Shutterstock.com

Největší termály a zábavný aquapark

Therme 3 000 je obří aquapark nabízející nejen bazény s termální vodou a léčivou černou vodou, ale i velké množství vodních atrakcí. Skluzavky pro malé i větší děti, vodní trychtýř, skluzavku s volným pádem a několik dlouhých tobogánů, vodní hrad, perličkové koupele atd. V tomto aquaparku si na své přijdou děti i dospělí. I když ti, co budou děti mít na starosti, se možná občas zapotí. Pustit dítě na skluzavku v tak obrovské výšce chce pevné nervy.

Zdroj:

https://www.objevuj-slovinsko.cz/moravske-toplice/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_4S3BhAAEiwA_64YhqDpcSmn9dMZ6_WA6hwoXIXZEfiTDcijMt20A4Apbg0m7GIlhfdgPhoCWH0QAvD_BwE

 

Navštivte největší termální lázně ve Slovinsku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!