Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Edinburgh / foto: shutterstock

Skotsko – země hradů, whisky, golfu a příšer

Skotsko je domovem mnoha fascinujících památek a přírodních krás. V tomto článku se podíváme na některé z nejzajímavějších míst a památek, které Skotsko nabízí.

Fascinující příroda přitahuje nadšence záhad

Pro milovníky přírody je Skotsko pravým rájem. Národní park Loch Lomond a The Trossachs nabízí nádherné scenérie jezer a hor, které jsou ideální pro pěší turistiku. West Highland Way, dálková turistická trasa měřící 154,5 km, je jednou z nejvýznamnějších cest v parku. Vydat se navštívit také můžete tajuplné jezero Loch Ness, známé svou ikonickou příšerou Nessie, která se stala významnou součástí skotských mýtu a turistického průmyslu. Ať už je lochnesská příšera skutečná či nikoli, její příběh je již neodmyslitelně spjat s tajemným a fascinujícím charakterem Skotska.

Jezero Loch Ness
Jezero Loch Ness – Zdroj: Shutterstock.com

Travnaté plochy daly vzniknout golfu

Díky deštivému počasí není v Severní Británii nouze o rozsáhlé a dokonale zelené travnaté plochy. Možná právě proto je Skotsko také kolébkou golfu, sportu, který zde vznikl a je zde dodnes velmi populární. Golfisté si mohou vybrat z více než 550 golfových hřišť, včetně slavných odkazových hřišť, parklandů a devítijamkových hřišť. Skotsko je také domovem některých z nejprestižnějších golfových turnajů, jako je Open Championship nebo Ryder Cup. Golf ve Skotsku je zkrátka zážitek, který se vyznačuje bohatou historií a rozmanitostí hřišť.

Ochutnejte legendární skotskou whisky

A co by to bylo za návštěvu Skotska bez ochutnávky pravé skotské whisky? Skotsko je známé svou dlouhou tradicí výroby whisky, která je vyhlášená po celém světě. Navštívit tak můžete některou z mnoha destilerií a ochutnat tak přímo namístě tento národní poklad. Dvojitá destilace a použití ječmene dávají skotské whisky její charakteristickou chuť a aroma, které je zkrátka nezaměnitelné. Mezi nejznámější skotské whisky patří Bruichladdich Port Charlotte 10y, která je ceněna pro svou chuť kouře a sherry s nádechem slaného mořského vzduchu.

Legendární skotská whisky
Legendární skotská whisky – Zdroj: Shutterstock.com

Edinburgh inspiroval Rowlingovou

Edinburgh, hlavní město Skotska, je místem, kde se dokonale proplétá historie s moderní dobou. Zdejší dominantou je Edinburský hrad, který se tyčí na sopečné skále a nabízí nádherný výhled na město. Právě tento hrad, který dodává Edinburghu magickou atmosféru, byl inspirací pro J.K. Rowlingovou při psaní Harryho Pottera. Dalším městem, které musíte určitě navštívit, je Glasgow. Jedná se o největší skotské město, které je známé svým uměleckým duchem. Glasgow každoročně hostí mnoho festivalů a najdete v něm nespočetného množství galerií a muzeí, které jsou obvykle s volným vstupem.

 

Zdroje:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Skotsko

10 důvodů, proč navštívit Skotsko: drsná země s tajemnou historií a divokou přírodou | Magazín Radynacestu.cz

Skotsko – země hradů, whisky, golfu a příšer

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!