Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Exotické prázdniny za babku

Léto se kvapem blíží, už doslova tluče na dveře. Stále nemáte vybranou cílovou destinaci pro dovolenou, na kterou se těšíte celý rok?

Probíráte se snad nabídkami a smutně spočíváte pohledem na příliš vysokých cenách? Možná byste svou pozornost měli obrátit od tradičních, zaručených míst, jež si svou popularitu vybírají právě ve zvýšených cenách.

Svět je obrovským místem a stále není problém na něm najít taková místa, kde i pro nás Čechy bude levně – obzvlášť když letos výrazně pocítíte příjemný vliv silné koruny. Kam se tedy vydat a nezadlužit se přitom?

Turecko
Země ležící na pomezí dvou kontinentů, Evropy a Asie, je na dovolenou naprosto úchvatným místem. Ať už jde o vysoké teploty, které přímo vybízejí k vysvléknutí do plavek a skotačení na pláži, starobylé památky – jedny z nejkrásnějších na světě či skvělou orientální kuchyni. Turecko se sice pomalu stává turistickým rájem, stále však není tak drahé, jako jiné letní destinace. Pokud navíc opustíte hlavní promenády, dostanete se nejen blíže světu domorodců, ale nakoupíte i výrazně levněji. Rozhodně navštivte Istanbul, jedno z nejkrásnějších měst světa a projděte se legendárním Velkým bazarem, kde nakoupíte naprosto vše a ještě si zasmlouváte.

Estonsko
Pokud v létě raději před sluníčkem utíkáte, mohla by pro vás být ideální návštěva Estonska. Tenhle baltický tygr je nejvyspělejším státem regionu a jeho vývoj se výrazně opírá o počítačové technologie. Rozhodně tak nebudete odříznuti od světa. Zároveň je to vcelku pěkná země s malebnou přírodou a hlavním městem Talinn, kde si užijí i hledači památek. Především si sem ale celá západní Evropa jezdí pořádně zapařit. Pivo je tu levnější než u nás a kvalitní vodka teče nemenším proudem.

Thajsko
Do Thajska už se samozřejmě jezdí pěkných pár let, ale stále platí, že pokud chcete exotiku a neradi byste přitom zbankrotovali, neexistuje lepší volba. Navíc tahle země opravdu žije. Vyplatí se zastávka v rušném Bangkoku, což je asijská metropole, jak má být, určitě nevynechejte thajské „hříšné město“ Pattaya, a pokud se budete chtít přeci jen trochu uklidnit a užít krásného moře, vydejte se do Phúketu. Všude vás budou provázet krásné dívky, příjemní domorodci a samozřejmě party na každém rohu.

Vietnam
Tahle země na jihovýchodě Asie stále nemá ideální reputaci a lidé si jí spojují zejména s tuhým komunismem a válkou. Nic z toho už ale neplatí (respektive komunismus dostal „lidskou tvář“) a Vietnamci se otevírají světu. V hlavním městě Hanoji můžete navštívit celou řadu historických muzeí, které sahají od pradávných dob až do relativně nedávné války s Američany. Doporučit se dá také projížďka lodí v mekongské deltě, návštěva místních jeskyní či lehké ochutnání nočního života v Ho Či Minově Městě. Skvělá je také místní kuchyně s úchvatnými specialitami, kdy i jednoduchá polévka oblaží chuťové pohárky nečekaným způsobem. Kromě letenky navíc vyjde všechno velmi levně.

Jižní Afrika
Rádi byste viděli ta nejexotičtější zvířata ve volné přírodě, chcete se potápět, toužíte utratit něco peněz v kasinu, surfovat, nebo snad ochutnat víno z vyhlášených vinic? Pak se vydejte na úplný jih černého kontinentu – do Jižní Afriky. Málokterá země vám toho nabídne tolik a za tak výhodnou cenu. Jistě, některá místa už jsou turisticky profláknutá, stále je ale k nalezení dostatek těch, kde si i s průměrně naditou peněženkou budete připadat jako páni.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 58