Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jeffreys bay / foto: jeffreysbaytourism.org

Žádná nuda v létě. Tipy, kam vyrazit

Už jste v plném proudu příprav letní dovolené – vrcholu, na který se celý rok těšíte? Jistě musí být skvělá, a proto se vyplatí pečlivě rozvažovat.

Nebylo by letos lepší navštívit nějaké zajímavější místo než podesáté italskou, řeckou či španělskou pláž? Statisíce lidí se chystají na pekingskou olympiádu, ale lístky už jsou prakticky fuč, nebo je drží překupníci a prodávají za nehorázné částky. A vůbec – dýchat čínský smog není nic příjemného.

Nabízíme alternativy, které by vás rozhodně neměly zklamat – ať už svou atmosférou, kulturním vyžitím, pěkným prostředím, vybranou gastronomií a řadou dalších aspektů, které si lze vychutnávat.

Jeffreys Bay, Jižní Afrika

magazin.cz
Rádi surfujete? Pak si jistě vzpomenete na vynikající film Endless Summer, v němž jednu z hlavních rolí hrála právě Jeffreys Bay, jedno z nejvhodnějších míst pro zdolávání vln na prkně. První surfaři tu začali řádit již v padesátých letech minulého století a dnes patří město k nejrychleji rostoucím v celé zemi. Každoročně se tu pořádají skvělé party a sjíždí se sem mladá elita z celého světa. Pokud nebažíte po prknu, můžete se vydat pár kilometrů za město a vychutnávat nedotčenou přírodu. Jen pozor na místní faunu.

Pamplona, Španělsko

magazin.cz
Pokud nejste ochránci zvířat a rádi se podíváte na velkolepou show, která nemá svým rozsahem a zaměřením ve světě obdoby, vydejte se do španělského města Pamplona v týdnu mezi 7. a 14. červencem. To se tu zrovna koná Býčí běh. Každé ráno vypouští Pamploňané býky do ulic a vaším úkolem je jim úspěšně uhýbat. Jestliže vám na to chybí kuráž, můžete se posilnit v některém z proslulých městských barů. Večer se zase konají býčí zápasy a zdejší fiesty, jakési slavnosti a hodování s krásnou hudbou, patří k nejlepším ve Španělsku.

Tallinn, Estonsko

magazin.cz
Zastřílejte si z kulometu, prohrajte pár tisíc v kasinu, navštivte noční klub a objednejte si tu pěkný striptýz. Myslíte, že jde o Las Vegas? Chyba lávky, tohle je estonský Tallinn, který se pomalu, ale jistě stává hlavním městem pařičů evropského východu. Vydávají se sem nejen partičky britské mládeže, které ještě nedávno jezdily k nám do Prahy, ale všichni, kdo si chtějí za přijatelný peníz užívat. V létě se tu navíc koná celá řada festivalů (například pivní či středověký), na nichž by byla škoda chybět.

Klagenfurt, Rakousko

magazin.cz
Pokud si myslíte, že Peking bude v létě vládnout sportovnímu světu, máte možná pravdu. Fotbaloví fandové ale vyhlížejí svůj svátek – evropský šampionát, který se odehraje v Rakousku a ve Švýcarsku mezi 7. a 29. červnem. Jedním z nejhezčích míst, která byste mohli navštívit, je Klagenfurt, jenž se chystá otevřít nový stadion. Dva týdny poté bude město hostit světový turnaj v plážovém volejbalu, a jakmile všechny sportovní události skončí, rozhostí se ve stotisícovém městě malebný klid, který už vyruší jen magické slavnosti ve staré čtvrti.

Valetta, Malta

magazin.cz
Všem mladým můžeme vřele doporučit návštěvu Malty v letním období. Jindy spíše ospalý ostrov se na tři měsíce promění v evropské centrum mládeže, plné diskoték a barů, ve kterých nalévají od šestnácti let. Důvodem takové hojnosti jsou především jazykové kurzy, které zde pořádá množství škol. Dopoledne se tak přiučíte něco angličtiny, odpoledne vyrazíte na pláž a od večera do rána popíjíte s novými přáteli z celého světa. Atmosféra toho všeho navíc doslova tlačí k seznamování s opačným pohlavím, takže vám opravdu nic nebude chybět.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 145