Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

V Japonsku nejen do hotelu lásky

Japonsko je jednoznačně zemí, kterou by každý člověk, pokud na to jen trochu má prostředky, měl navštívit aspoň jednou, když ne rovnou víckrát.

Není to ani tak země, ve které byste chodili od památky k památce a obdivovali se její starobylosti. I když i na takové vyžití tu narazíte. Japonsko je ale mnohem více o pocitech, emocích a zjitřených smyslech, které si odsud odnesete.

Když už se do Japonska vypravíte, nezapomeňte udělat následující.

Vylézt na horu Fuji
Nejvyšší hora Japonska je sice pořádně vysoká (3776 metrů), ale to by vám nemělo zabránit v jejím zdolání. Není to zase tak těžké. Ve skutečnosti se jedná o hojně navštěvovanou turistickou destinaci, kterou každoročně zdolávají desetitisíce místních i zahraničních návštěvníků. Vydrápejte se až na vrchol a užijte si třeba úžasného západu slunce či pohledu do kouzelné krajiny.

Vykoupejte se nazí
Pokud už jedete do Japonska a zvolíte koupel na hotelovém pokoji, je to, jako byste jeli do Číny a dali si raději hamburger než pekingskou kachnu. Japonské koupele, které se provádí v naprosté nahotě, se zkrátka musí zažít. Není třeba se obávat – na okukování tu nikdo není zvědavý. Každý je tu především kvůli relaxaci, jíž jednotlivé bazénky nabízejí měrou vrchovatou. V každém z nich najdete jinak teplou vodu.

Noc v hotelu lásky
Ať už jste v Japonsku se svou drahou polovičkou, nebo ne (zejména pro muže není problém nějakou sehnat přímo na místě), měli byste si vychutnat aspoň jednu noc v některém z hotelů lásky. Jedná se o japonský unikát. V celé zemi jich je 25 000 a nabízejí naprostou diskrétnost. Za celou dobu pobytu nepotkáte nikoho z personálu. Pokoje jsou navíc vybaveny nejrůznějšími hračkami, herními konzolemi, obřími plazmami či karaoke mašinkami.

Zahrajte si s míčky
V hernách známých pod názvem „pachinko parlor“ definitivně poznáte, že Japonci se od naší kultury velmi liší. Právě sem totiž chodí po práci relaxovat desetitisíce lidí. Tyto herny jsou tak opravdu naplněné. Ženy i muži všeho věku tu přitom hrají na zvláštních automatech hru s míčky. Prostě si zaplatí pár míčků a snaží se s nimi plnit určité úkoly na herním poli. Když mají štěstí, nevyhrají peníze, ale jen další míčky.

Navštivte Akihabaru
Pakliže máte rádi elektroniku, budete tuto tokijskou čtvrť milovat. Nachází se tu totiž obchody s těmi nejposlednějšími výstřelky technologie, o nichž se Američanům či Evropanům ani nesní. Díky tomu se tu nebudou nudit ani lidé, jimž nejrůznější přístroje zase tolik neříkají. Tohle je ale prostě nemůže neohromit. Prodávají se tu zcela nové, ale i použité výrobky, přičemž jejich ceny spíše potěší, než zarmoutí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 19