Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: České dráhy

Vyrazte na cyklovýlet vlakem

Cestování vlakem patří ke koloritu prázdninových výletů stejně neodmyslitelně jako čas strávený s přáteli nebo vyjížďky na kole. Ideální je skloubit všechno dohromady.

Pokud patříte k milovníkům cyklistiky, jistě jste už na začátku jara nedočkavě oprášili svého miláčka a pokořili všechny cyklostezky v okolí. Jenže po čase se známé cesty omrzí a člověk se začne rozhlížet jinde. Možná už dokonce máte vytipované cíle, kam se chcete kolmo vydat, a stojíte před otázkou, jak se k nim přiblížit, protože nejsou zrovna za humny.

Váš problém mohou vyřešit vlaky Českých drah, do nichž si své jízdní kolo můžete vzít s sebou a popovézt se vstříc vybranému cíli.

Způsoby, jak to udělat, existují hned dva:

Přeprava jízdního kola Kolo / jeden vlak Kolo / jeden den
Jako spoluzavazadlo 25 Kč 50 Kč
V úschově během přepravy 30 Kč 60 Kč

TIP: Celodenní doklad na přepravu kola ve vlaku pořídíte za 60 Kč (platí pro úschovu během přepravy i pro přepravu kola jako spoluzavazadla).

magazin.cz

Cyklopůjčovny přímo na nádraží
Jestliže se vám nechce trmácet se na výlet s kolem, nechte ho doma a půjčte si ho v některé z půjčoven kol přímo na nádraží ČD. Kvalitní trekingová kola, která půjčovny nabízejí, si můžete rezervovat telefonicky nebo e-mailem. Navíc ušetříte, protože kolo z půjčovny ČD můžete na vybraných tratích převážet vlakem zdarma. A pokud se rozhodnete dát ho do úschovny ve stanici, abyste se mohli porozhlédnout po okolí, nebudete platit také nic.

magazin.cz
Určitě oceníte, že po výletu nemusíte kolo vracet v místě, kde jste si ho vypůjčili – většinou ho lze vrátit i v jiných stanicích. A k dokonalému zakončení dne pak už stačí vybrat si nějakou pěknou zahrádku, kde můžete s přáteli posedět a probrat nově nabyté zážitky.

Více informací najdete na:
www.cd.cz/vnitrostatni-cestovani/zavazadla-a-zvirata/preprava-kol/-3673/
www.cd.cz/pujcovnykol
www.cd.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 11