Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nejpodivnější restaurace světa

Pochutnáváte si rádi na dobrém jídle? V následujících restauracích můžete spojit konzumaci jídla s netradičním zážitkem.

Cannibalistic Sushi

Milujete sushi? Na tento oblíbený pokrm se specializuje restaurace Cannibalistic Sushi (Kanibalské sushi) v japonském Tokiu. V této restauraci vám přivezou na operačním stole jedlé lidské tělo v životní velikosti. Pak už je to jen na vás, zda budete operovat nebo pitvat. Tělo můžete kdekoli rozříznout a sníst vše, co uvnitř uvidíte. Kuchaři dělají vše pro to, aby tělo vypadalo skutečně, a tak i „krvácí“. Krev je ve skutečnosti omáčka a všechny orgány jsou vytvořeny ze sushi. Vše vypadá autenticky – hotová kanibalská hostina! Vybrat si můžete ženské nebo mužské tělo. Cenu jednoho těla restaurace neprozradila, prý ale není nižší než tisíc dolarů, tedy téměř 19 000 Kč.

 

 

magazin.cz

 

Ithaa Undersea Restaurant

Milovníci podmořského světa by rozhodně měli navštívit tuto restauraci na Maledivách (v překladu Podmořská restaurace Ithaa). Nachází se pod Indickým oceánem. První hosty přivítala už roku 2005. Do prosklené místnosti o rozloze 40 metrů čtverečních, položené asi 5 metrů pod hladinou oceánu, se dostanete dřevěným tunelem z vedlejšího baru nad vodní hladinou. Kapacita restaurace je 14 osob.

 

magazin.cz

 

Na jídelním lístku najdete evropské, asijské a maledivské speciality. Většinou se jedná o ryby s exotickým kořením. Při hodování vám bude nad hlavou plavat spousta mořských živočichů. Cena jednoho menu je asi 120 dolarů, tedy přes 2000 korun.

 

La Maison Hantée

Rádi se bojíte? Tak to je pro vás restaurace Dům hrůzy v Montrealu jako stvořená. V domě z 18. století můžete poobědvat ve společnosti duchů a strašidel. Zaslechnete zde jistě tajemné zvuky, klepání a hlasy. Restaurace tak má zajištěnou skvělou reklamu.

 

magazin.cz

 

Najíte se zde zhruba za 40 dolarů, téměř 800 korun. Po dobrém jídle můžete vyvolávat duchy nebo se zaposlouchat do tajemných zvuků.

 

Buns and Guns

Tento fast food potěší hlavně muže a milovníky vojenské techniky. Najdete ho v libanonském Bejrútu a kuchaři vás obslouží ve stylovém vojenském oblečení. Samotný podnik připomíná spíše prodejnu vojenských potřeb nebo vojenskou základnu. Venkovní zahrádku ohraničují pytle s pískem, uvnitř uvidíte maskovací sítě, použité patrony i opravdovou munici.

 

magazin.cz

 

Objednat si můžete např. sendvič Magnum, Minomet nebo Raketově poháněný granát asi za 15 dolarů.

 

magazin.cz

 

Toilet Bowl Restaurant

V této netradiční „záchodové“ restauraci uvidíte záchodové mísy všude. Hosté na nich sedí u stolů a v malých záchodových miskách se servírují i pokrmy. Tyto restaurace jsou v Taiwanu dvě, v městech Kaohsiung a Tchaj-pej je založil Eric Wang v roce 2004. Restaurace spíše připomínají koupelnu, stoly jsou vyrobeny z opravdových umyvadel a van, ze stropu visí sprchy, všude jsou záchody, pisoáry a bidety.

 

magazin.cz

 

U dobrého jídla si určitě užijete i spoustu legrace. Specialitou restaurace je rýže s kari a čokoládová zmrzlina. Potěší i cena – 6 až 10 dolarů, v přepočtu tedy 180 korun. Za pravidelné návštěvy podniku dostane host i dárek – vlastní misku ve tvaru záchodové mísy.

 

magazin.cz

 

Eternity

Restauraci Eternity (Věčnost) najdeme v ukrajinském městě Truskavec. Je ve tvaru rakve, která je největší rakví na světě. Je 20 metrů dlouhá, 6 metrů široká a 6 metrů vysoká. Restauraci si postavil místní pohřební ústav jako originální reklamu. Černé stěny bez oken zdobí věnce a rakve slouží jako stoly. V jídelním lístku najdete pokrmy s názvy spojenými se smrtí. Můžete si tedy objednat i masovou specialitu s názvem „Sejdeme se v ráji“.

 

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!