Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hvězda na červeném koberci / foto: shutterstock

Když si hvězdy nesednou aneb spory v zákulisí filmů a televizních seriálů

Spory na pracovišti se nevyhnou ani filmových a televizním hvězdám. Nejednou tyto rozepře v zákulisí ovlivnily celé natáčení a vedly např. až k odchodu jednoho z herců.

Jindy zas členové štábu takříkajíc zaťali zuby a manýry svých kolegů přetrpěli. Kdo nevychází se scenáristy a kdo chodí na natáčení pozdě?

Dva a půl chlapa – spor Charlieho Sheena a producenta Chucka Lorrea

Pravděpodobně jde o nejznámější televizní spor v  historii. Charlie Sheen, představitel jedné z hlavních rolí v seriálu Dva a půl chlapa (2003–2015), nevycházel s producentem a scenáristou Chuckem Lorrem. Jejich neshody vedly v roce 2011 k ostré hádce, po níž byl herec ze seriálu vyhozen. Sheenovu postavu pak tvůrci nechali zemřít a na scéně se objevil nový hrdina Walden Schmidt v podání Ashtona Kutchera. Někteří fanoušci nesli Sheenův odchod vskutku těžce a na Kutchera si nezvykli ani po letech.

Myšlenky zločince – Thomas Gibson a konflikt se scenáristou

Herce Thomase Gibsona, který přes deset let ztvárnil postavu agenta Aarona Hotchera v seriálu Myšlenky zločince (2005), čekal podobný osud jako Charlieho Sheena. Po loňské potyčce se scenáristou, ke které došlo přímo ‚na place‘, byl téměř okamžitě propuštěn. Tvůrce pak čekalo náročné přepisování scénářů a Gibsona zase kurzy zvládání hněvu.

Star Trek – svéhlavý William Shatner

Kanadského herce Williama Shatnera sice ze seriálu Star Trek (1966–1969) nevyhodili, ale někteří členové štábu po tom jistě toužili. Shatner, představitel legendárního kapitána Kirka, se považoval za hvězdu celého seriálu a kolegům to rád dával najevo. Například si bez předchozí domluvy přivlastňoval dialogy ostatních herců a vydával je za své. Jak kolegiální…

Zítřek nikdy neumírá – Pierce Brosnan, Teri Hatcherová a nenarozené dítě

Své si užili i tvůrci filmu Zítřek nikdy neumírá (1997). Herečka Teri Hatcherová často přicházela na natáčení pozdě a nejvíce tím popuzovala právě představitele agenta 007 Pierce Brosnana. Nešlo však o nedochvilnost. Ukázalo se, že důvodem hereččiných pozdních příchodů bylo těhotenství a s ním spojené ranní nevolnosti. Avšak ani herečky ze Zoufalých manželek (2004–2012) nebyly s chováním Hatcherové spokojené; s kolegyněmi prý nevycházela a natáčení dokázala hodně znepříjemnit.

Top Gear – Jeremy Clarkson a jeho stoupenci

S moderátorem, spisovatelem a novinářem Jeremym Clarksonem to zřejmě není jednoduché. Problémy se štábem měl totiž už dlouho předtím, než v březnu roku 2015 napadl producenta Oisina Timona. Když BBC v červnu téhož roku oznámila, že místo Clarksona najme Chrise Evanse, oznámili svůj odchod i moderátoři James May a Richard Hammond. Inu, opravdové přátelství…

Beverly Hills 90210Rebelka Shannen Dohertyová

Shannen Dohertyová byla v devadesátých letech známá jako rebelka a temperamentní žena. Při natáčení Beverly Hills 90210 (1990–2000) záměrně chodila pozdě, hádala se s kolegy a před milostnými scénami prý dokonce jedla cibuli. Dohertyové chování se nezlepšilo ani při natáčení seriálu Čarodějky (1998–2006), kde vydržela jen tři roky. Pohled veřejnosti na vzdornou rebelku se ovšem změnil, když jí v roce 2015 diagnostikovali rakovinu prsu. Shannen s vážnou nemocí statečně bojuje a z neoblíbené herečky je nyní hrdinka.

Když si hvězdy nesednou aneb spory v zákulisí filmů a televizních seriálů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!