Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Festival / foto: shutterstock

Zahájení festivalové sezóny se blíží!

Jste připraveni vyrazit na fesťák? A už máte jasno, který si ze široké nabídky vyberete? Sbalte spacák, stan i karimatku a dopřejte si pohodovou atmosféru oblíbených letních akcí.

Vyhledávané akce pod hvězdnou oblohou 

Letní festivaly zažívají v posledních letech obrovský boom. Svědčí o tom nárůst různých akcí jako jsou studentské majálesy, pivní slavnosti či benátské noci, na kterých vystupují populární kapely různých žánrů. Oblíbené bývají několikadenní festivaly, z nichž nejnavštěvovanější jsou každoročně Rock for people, Colours of Ostrava, Hrady CZ. Většinou jde o přehlídku těch nejznámějších tuzemských kapel, lákadlem bývají také slavné zahraniční kapely či umělci. Kvůli nim však často vzroste cena vstupenky i do částek přesahujících několik tisíc korun. Součástí takových megalomanských festivalů bývají i různé doprovodné programy, amatérská divadla, sportovní vyžití, akce pro děti spojené s možností placeného hlídání. 

Na velikosti často záleží

Ne vždy platí, že čím větší a delší festival, tím lepší zábava. Davy lidí, nekonečné fronty na jídlo a pití, přeplněné kempy, nedostatek toalet nebo jejich špatná údržba. To bývají typické problémy, se kterými se potýkají návštěvníci velkých několikadenních akcí. Často se také stává, že stanové městečko je od akce vzdálené třeba i půl hodiny chůze a vy tak kvůli přemísťování zmeškáte vystoupení vaší oblíbené kapely. Proto je možná lepší zaměřit svoji pozornost na festivaly, které nejsou tolik známé, přesto však nabízí kvalitní vystoupení v příjemném prostředí bez davového šílenství.

Není majáles jako Majáles

Pro studenty bývá každoročně hojně navštěvovanou akcí studentský Majáles. Ta největší a nejvíce propagovaná oslava mládí a jara se koná v dubnu a na počátku května ve třech městech, kterými jsou Praha, Brno a Hradec Králové. Jde o jednodenní záležitost, na kterou se vstupenky vyprodávají již zpočátku roku, takže sehnat je třeba měsíc před konáním akce bývá velký problém. K dispozici bývají ještě VIP vstupy, ty jsou však až 3x dražší než běžný vstup. Pořadatelé většinou naplánují přehlídku těch nejvyhledávanějších kapel, které vystupují na třech pódiích, ovšem k časové tísni se může stát, že se zrovna vámi preferované kapely kryjí, takže se musíte rozhodnout jen pro jednu z nich. Kromě oficiálního festivalu Majáles se pořádají i různé menší majálesy. Příjemná atmosféra bývá například na tom pardubickém. Letos se na něm ve dvou dnech předvedou kapely Wohnout, No Name, Rybičky 48, Vypsaná fixa, Ready Kirken, Leny, UDG, Skyline a mnohé další. Komfortní zázemí poskytne blízký kemp, kde se dá postavit jak stan, tak pronajmout chatka na přespání. Nemusíte se obávat dlouhého čekání na pití či občerstvení, stánků bývá dostatek a lidí tak akorát na vytvoření pohodové festivalové atmosféry.

Polanka Fest  - když ožije koupaliště v Třebíči

Uspořádat festival v areálu třebíčského koupaliště se pořadatelé rozhodli poprvé v roce 2016 a akce se velmi osvědčila. Letošní 3. ročník přivítá kapely jako jsou MIG 21, Chinaski, Mandrage, chybět nebudou ani Marek Ztracený nebo Sebastian. Festival je dvoudenní a koná se koncem července. V případě horkého počasí se můžete přes den příjemně zchladit v bazénu nebo si zařádit na tobogánu, večer si pak užijete výběr toho nejlepšího ze současné hudební scény. 

Kromě toho za návštěvu stojí i samotné město Třebíč, jehož historické centrum je zapsané do světového dědictví UNESCO.

Jamrock - 3 dny života navíc

V malebné krajině podhůří Orlický hor můžete navštívit již 11. ročník třídenního festivalu, kde se kromě domácí scény blýsknou i vyhledávaní zahraniční interpreti. Na pěti pódiích se průběžně vystřídají Horkýže Slíže, Divokej Bill, Atmo Music, BSP, Mirai, připravené jsou scénky z pořadu Na Stojáka. Stanové městečko v dohledu, doprovodné akce nebo luxus v podobě mobilních sprch - to a ještě více na vás čeká na tomto festivalu, který počítá i s návštěvností rodin s dětmi, pro které jsou připraveny různé hrací koutky s možností pohlídání, zatímco vy si můžete v klidu vychutnat vystoupení své oblíbené kapely.

Zahájení festivalové sezóny se blíží!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!