Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zajímavé čtení / foto: shutterstock

Ochlaďte se v parném létě četbou mrazivých thrillerů

Léto je v plném proudu, sluníčko září, centra měst jsou rozpálená. Co takhle se zchladit četbou mrazivé literatury?

Zde mám pro vás pět tipů na opravdu výborné napínavé knihy.

Otevřený hrob – Angela Marsons

Knihy této britské autorky jednoznačně doporučuji. Jsou napínavé, plné zvratů, bez hluchých míst, zkrátka se čtou skvěle.

Otevřený hrob je čtvrtý díl série s vyšetřovatelkou Kim Stoneovou v hlavní roli. Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, výzkumný ústav studující rozklad lidských těl, staré mrtvoly, čerstvé mrtvoly. Myslíte, že vše souvisí se vším? Dozvíte se v knize Otevřený hrob.

Vydal Knižní klub v roce 2017.

Podivná holka – Jenny Blackhurst

Ellie jako jediná přežila požár, při kterém uhořela celá její rodina. Nyní žije u náhradních rodičů, s nimiž získala i nevlastní sestru. Je však podivná. Její chování je nevyzpytatelné, dalo by se říct, že někdy vzbuzuje dokonce strach. Může to být důsledek traumatu ze ztráty rodiny?

Velice zajímavá a napínavá kniha stejně jako autorčina předešlá s názvem Ztichlý dům.

Vydalo nakladatelství Domino v roce 2019.

V dobrém i zlém – Michelle Sacks

Napínavý psychothriller, který je psaný opravdu nezvyklým způsobem. Chvílemi budete trnout hrůzou, co najdete na další stránce, chvílemi budete až znechucení. Opravdu zajímavý kousek, který odhaluje temnou stránku manželství, mateřství a přátelství. Nedoporučila bych těhotným ženám.

Vydalo nakladatelství Cosmopolis v roce 2018.

Andělé smrti – Patricia Gibney

Napínavý, temný, znepokojivý a do podrobností propracovaný thriller, to je debut irské autorky Patricie Gibney a zároveň první díl série s inspektorkou Lottie Parkerovou.

V katedrále je nalezena zavražděná žena, o něco později oběšený muž. Oba mají na vnitřní straně stehna totožné tetování. Inspektorka Lottie Parkerová se díky vyšetřování dostává do kláštera svaté Anděly, bývalého dětského domova, který byl propojen s minulostí její vlastní rodiny. Objeví se také souvislost s dávnými vraždami a zmizí dva dospívající chlapci. Lottie musí najít vraha co nejdřív.

Vydalo nakladatelství Kalibr v roce 2019.

Hacker – James Swallow

Hacker je název třetího dílu série špionážních thrillerů s tajným agentem Marcem Danem. Marc Dan se pouští do své nejděsivější akce. Počítačové prostředí, hrozba digitálního zločinu, smrtelně nebezpečná honba na hackerském bojišti. Teroristka lačnící po pomstě.

Hackera byste si rozhodně neměli nechat ujít a vůbec celkově tvorbu Jamese Swallowa.

Kniha vyšla u nakladatelství Kalibr v roce 2019.

Ochlaďte se v parném létě četbou mrazivých thrillerů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!