Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Monkey Business / foto: Korzo

Monkey Business zakalí s Fatboy Slimem

Funky-popová družina kolem princologa Romana Holého se nedávno dočkala několikanásobné nadílky Andělů a nyní se připravuje na speciální koncert, na němž oslaví osm let trvání.

Vzpomínáte? Původně byli Monkey Business vnímáni jen jako vedlejšák, který si pro radost založil tahoun J.A.R. Roman Holý. K chodu si přizval osoby naladěné na jemu blízkou duševní frekvenci a předvedl husarský kousek s angažováním zpěváka a baviče Matěje Rupperta, který se stal zakrátko poznávacím znamením kapely.

Podpoří se navzájem
Dnes už má soubor Monkey Business za sebou osm let trvání a jelikož se právě nachází na turné – mimochodem zcela v duchu kapelového střeleného humoru nazvaném Již týden jsme jedna ze 198 nejlepších kapel na světě Tour 2008 – rozhodla se oslavit narozeniny speciálním koncertem.

Proběhne 22. května v pražské Lucerně a coby host na něm vystoupí britská kapela Freak Power. Založili ji Norman Cook (později známý jako Fatboy Slim) a Ashley Slater, který se již po boku Monkey Business českému publiku představil – v Plzni u příležitosti předávání cen časopisu Report.

Koncertem v Praze skupina upozorní na reunion a návrat na koncertní pódia. Krom hvězdného gratulanta nebudou chybět další hosté a o dva dny později Monkey Business vystoupí na brněnském festivalu Rio De Riviera.

Zbývá dodat, že Monkey Business debutovali albem Why Be IN When You Could Be OUT, následovala alba Save The Robots, Resistance Is Futile, Kiss Me On My Ego a zatím poslední Objects Of Desire And Other Complication. Krom toho vydali dvě DVD – Lazy Youth Old Beggars a Peeing With The Proletariat se záznamem koncertu v Sazka Areně.

Půjdete na koncert?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 24