Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Koncert kapely Rybičky 48 / foto: Jaroslav Noska

Velké koncerty 2023 – O2 aréna i Eden v obležení tuzemských hvězd

Po covidové pauze se v roce 2022 opatrně do klubů, arén i na festivaly vrátily známí zpěváci, zpěvačky, skupiny i baviči a mohli jsme si konečně vyrazit za kulturou.

Rok 2023 bude celý kulturně bohatý a budeme mít možnost navštívit hned několik velkých koncertů.

O2 aréna se stala milníkem hvězd, loni ji vyprodali Mirai, Pokáč, Štěpán Kozub, Leoš Mareš i kapela Rybičky 48, letos se o to pokusí například Dara Rolins, která zde v lednu oslaví své 50. narozeniny. Ačkoliv na scéně působí již od svého dětství a slavného duetu s Karlem Gottem „Zvonky štěstí“, jedná se o její první koncert v životě. Slibuje velkou nadupanou show plnou známých hitů, spoustu hostů i skvělých tanečních vystoupení.

Dara Rolins
Dara Rolins – Zdroj: Jaroslav Moravcik / Shutterstock.com

Své jubileum v aréně oslaví i Ewa Farna, její koncert ku příležitosti 30. narozenin se uskuteční v říjnu roku 2023. Zpěvačka, která rovněž začala se zpíváním v útlém dětském věku, slibuje ojedinělý koncert, na kterém zazní její největší hity nejen z nové desky Umami.

Ewa Farna
Ewa Farna – Zdroj: yakub88 / Shutterstock.com

Nové album v O2 areně plánuje v květnu pokřtít recesistický interpret Kapitán Demo, jehož vystoupení stojí vždycky za to. Jiří Burian, který za celým projektem stojí, se nebojí šokovat, a tak se jistě můžeme těšit na velkolepou událost.

Jste-li fanoušky klasické hudby a smyčců, jistě vás potěší červnový koncert Pavla Šporcla v „outůčku“. Koncert, jehož termín byl již třikrát kvůli covidu přeložen se konečně uskuteční v létě a Pavel Šporcl slibuje řadu významných hostů, gratulantů, protože současně oslaví své narozeniny.

Úplně jiný žánr vás čeká, pokud se do O2 vydáte v listopadu, kdy v aréně vystoupí po dlouhé době v rámci takto velkého koncertu, Daniel Landa. Jeho kreativní tým slibuje krom hudebního zážitku také estetický díky výtvarné show.

Daniel Landa
Daniel Landa – Zdroj: yakub88 / Shutterstock.com

Týden po Landovi halu obsadí o generaci mladší Ben Cristovao, který měl možnost si prostředí osahat už během předešlých dvou koncertů. Při své třetí návštěvě slibuje velkolepou show doplněnou o akrobatické kousky i významné hosty.

Svůj úspěch z předešlého roku se pokusí zopakovat i skupina Mirai, která 30. listopadu v O2 aréně završí své halové turné. V rámci koncertu zazní jejich největší hity a také oni přivítají při této příležitosti řadu slavných kolegů.

Pro svůj poslední koncert před ohlášenou pauzou si Marek Ztracený troufl rovnou na Eden a Fortuna Arenu, která svou kapacitou ještě o cca 1800 míst přesahuje několikrát zmíněnou O2 arénu. První termín v červnu vyprodal Ztracený během pár minut, nakonec se tedy uskuteční rovnou 3 koncerty, a zpěvák tak bude mít možnost rozloučit se na nějaký čas s českou hudební scénou s opravdovou pompou a za doprovodu tisíců fanoušků.

 

Zdroje:

https://www.ticketportal.cz/venue/Fortuna-Arena

https://www.o2arena.cz/events/

Velké koncerty 2023 – O2 aréna i Eden v obležení tuzemských hvězd

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!