Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Alicia Keys / foto: Wallpaperbase.com

Alicia Keys by všechny postřílela

Zpěvačka Alicia Keys se cítí dotčena článkem v časopise Blender Magazine, z něhož některé její výroky působí až téměř rasisticky. Nedávno uveřejnila prohlášení, v němž se od podobných věcí razantně distancovala.

V květnovém vydání zmíněného magazínu zpěvačka mimo jiné hovořila o gangsta rapu jako o prostředku, který přesvědčuje černochy, aby zabíjeli ostatní lidi a když byla otázána na přívěsek s písmeny AK-47, pravila, že symbolizuje soudržnost, sílu a odhodlání všechny pozabíjet.

V prohlášení, které Alicia Keys zveřejnila, se nechala slyšet, že její výroky byly vytrženy z kontextu a špatně interpretovány. Přívěšek s písmeny AK-47 prý v žádném případě nemá evokovat stejnojmenný samopal, je to údajně její přezdívka, kterou ji dali přátelé. AK jako Alicia Keys.

Ona síla, moc, soudržnost a zabíjení se netýká střílení do lidí, ale síle, kterou chce zpěvačka na koncertech působit na publikum. Není možné to prý chápat doslova, spíše jako metaforu a už vůbec nejsou na místě politické či jiné konotace.

Chci udělat svět lepším
“Pracuji velmi tvrdě a snažím se ze všech sil působit na lidi v tom nejlepším slova smyslu. Mým přáním je, aby se svět změnil alespoň trochu k lepšímu,” prohlásila rovněž zpěvačka a zadoufala, že k podobným dezinterpretacím jako v případě článku v Blenderu v souvislosti s její osobou už nedojde.

Alicia Keys je uznávaná a všestranná umělkyně: krom zpěvu a hraní na klavír se věnuje produkci, filantropii, herectví a psaní. Prodala na 28 miliónů alb, je devítinásobnou držitelkou Grammy.

Debutovala v roce 2001 deskou Songs In A Mirror, následovala alba The Diary Of Alicia Keys, Unplugged a nejnovější As I Am. Její jméno se objevilo v textu skladby Thunder On The Mountain Boba Dylana.

  

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 68