Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Votvírák 2008 / foto: Shutterstock

Rekordní Votvírák: 100 tisíc lidí!

Festivalová sezóna už je nyní v plném proudu, otevřel ji Votvírák 2008 v Milovicích. Ten během tří dnů navštívilo 100 tisíc lidí. Má tak našlápnuto stát se největším domácím festivalem.

Největší nápor zažily Milovice v pátek, kdy na letiště dorazilo šedesát tisíc návštěvníků. V sobotu jich bylo 30 tisíc, ve čtvrtek sedmnáct.

„Zvládli jsme to, i když uhlídat absolutní pořádek v areálu, kterým projde taková armáda lidí, je nemožné. Ale je to zkušenost pro příště a už nyní mohu říci, že Votvírák 2009 určitě bude,“ uvedl hlavní organizátor festivalu Artur Kaiser.

Stále česko-slovenský
O nával fanoušků dobré muziky se postaral zejména fakt, že vstup na festival i kempovné byly zcela zdarma. Velkým lákadlem byly samozřejmě i doprovodné akce a zejména kapely a zpěváci, kteří do Milovic dorazili a vystupovali na čtyřech pódiích. Celkem přijelo zahrát 120 interpretů.

Hudební set kapely Kabát vidělo až 44 tisíc fanoušků, obrovský zájem byl i o skupiny Kryštof, Kontrafakt, Chinaski, Mig 21, No Name, Indy&Witch, Wohnout, Medvěd 009 či o zpěvačku Anetu Langerovou.

Votvírák má česko-slovenský charakter, zahraniční kapely na něm nevystupují. A tak tomu bude i nadále. „Už nyní pracujeme na špičkovém headlinerovi, který spoustu lidí překvapí,“ doplnil Kaiser.

U stánku Líbímseti to žilo

Velký úspěch mělo na Votvíráku i Líbímseti, které připravilo stánek plný zábavy a soutěží, paintballovou arénu a předprodej exkluzivních vstupenek za 20 % ceny na největší hudební akce letní sezóny 2008.

magazin.cz

Stánek navštívilo přes 3000 lidí, fronta na vstupenky měřila v jednu chvíli přes 150 metrů, čekalo v ní více než tisíc návštěvníků. Líbímseti rozdalo přes 100 litrů ledové tříště a od stánku odletělo na 200 létajících přání.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 33