Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Amy Winehouse / foto: Shutterstock

Amy Winehouse na prahu smrti

Zhýralý životní styl zpěvačky Amy Winehouse si začíná vybírat svou daň: díky kokainu a cigárům si uhnala rozedmu plic. Lékaři varují – pokud se sebou něco neudělá, zemře.

V rozhovoru pro The Sunday Mirror o chatrném zdraví své dcery pohovořil otec Mitch Winehouse. „Doktoři jí oznámili, že pokud bude znovu kouřit drogy, nejenže si zničí hlas, ale zabije jí to. Na hrudníku se jí objevily uzlíky a tmavé skvrny, kapacita jejích plic je sedmdesátiprocentní,“ prohlásil mimo jiné pan Winehouse.

Lékaři lehkovážné zpěvačce diagnostikovali nejen rozedmu plic, ale také nepravidelnosti v srdečním rytmu. Navíc přihodili varování, že pokud se na kouření nevykašle, bude muset nosit kyslíkovou masku.

Tatík svou dceru dopravil k lékařům poté, co doma omdlela. Bílé pláště milou Amy podrobily důkladné prohlídce a zkonstatovaly výše naznačené skutečnosti. ´

Můžou za to kamarádíčci
Winehouse by přitom měla zazpívat na slavnostím koncertě, který se bude konat v pátek 27. června u příležitosti oslav 90. narozenin nositele Nobelovy ceny za mír Nelsona Mandely. Den nato by se měla zúčastnit festivalu v Glastonbury. Vystoupení zatím nebyla odvolána a jak Mitch Winehouse, tak lékaři nevidí jediný důvod, proč by Amy neměla veřejně zazpívat.

„Její problémy s drogami začaly v době, kdy neměla nic na práci,“ uvedl Amyin otec a obrátil se na všechny její přátele, kteří berou drogy, aby se od jeho dcery drželi dál.

Týká se to zejména známého feťáka Petera Dohertyho, s nímž se Amy v poslední době stýkala a který má podle Mitche Winehouse svou zásluhu na tom, že jeho dcera dopadla tak, jak dopadla.

„Jakou šanci na uzdravení asi tak může mít, když se kolem ní pohybují takoví lidé?“ povzdechl si v řečeném rozhovoru.   

Má ještě Amy šanci?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 174