Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Coldplay / foto: wordpress.com

Coldplay jsou zloději?

Opakuje se to téměř vždy a s železnou pravidelností. Vždycky když se nějaká relativně mladá kapela dostane na vrchol, objeví se nějací no-name s tím, že hit ten a ten od řečené hvězdné kapely je ve skutečnosti jejich.

Momentálně to postihlo britské Coldplay, kteří si užívají ovací za novinku Viva La Vida. Radost jim ale kalí členové americké kapely Creaky Boards (říká vám to něco?), kteří si usmysleli, že prý jim parta kolem Chrise Martina zcizila skladbu. A to hned tu, která dala nové desce Coldplay název, tedy Viva La Vida.

V podání Creaky Boards se jmenovala The Songs I Didn’t Write (Písně, které jsem nenapsal) a Creaky Boards jsou natolik přesvědčeni o své pravdě, že ke skladbě pořídili srovnávací video a pověsili ho na YouTube.



Vezou se na cizím úspěchu?

Kapelník Creaky Boards Andrew Hoepfner navíc prohlásil, že oni svou skladbu složili rok předtím, než se s „ukradenou“ verzí vytasili Coldplay a navíc přesně ví, kdy ke zlodějně došlo. Loni v říjnu údajně zahlédl na koncertě své kapely v davu právě Chrise Martina. „Naše hudba se mu líbí, zřejmě až moc,“ uvedl dále Hoepfner.

A co na to Coldplay? Čekáte, že svěsili uši a pokorně vše přiznali s tím, že na revanš pozvou Creaky Boards na společné turné a po skončení si vymění upomínkové předměty a podepíší kroniku, potažmo deníky? Ani náhodou.

Kapela celý incident ústy tiskového mluvčího Murraye Chalmerse označila za nesmyslný. Na onen večer, kdy byl Martin spatřen v davu na koncertě Creaky Boards, má alibi – pracoval prý v londýnském studiu. Nahrávka Vida La Vida navíc prý vznikla dlouho předtím, než se Creaky Boards vytasili se svou verzí.

Buď jak buď, Creaky Boards mohou být spokojeni, neboť včera neznámá kapela má nyní o promotion postaráno a minimálně pár týdnů se o ní ještě bude mluvit. Pak zřejmě opět upadne v zapomnění.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 121