Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bee Gees / foto: Archiv

Mrtvoly vstávají z hrobů. Konec světa?

Comebacky. Když už to skončí? Není nic trapnějšího než parta olysalých pánů, snažících sebe i publikum přesvědčit, že jsou pořád zatraceně šik.

Teď tu máme další – po řevu fanoušků se zastesklo limonádovým Bee Gees a také zapomenutým hvězdičkám Bros.

Starší mají přednost – Bee Gees. Nikdo jim sice nemůže upřít, že svým cukernatým popem postaveným na líbezných melodiích a vykleštěných vokálech pobláznili milióny posluchačů a hudbou k trháku Horečka sobotní noci pomáhali sepisovat kánony disca, ale, upřímně, nestačilo by to už?

Jeden by řekl, že smrtí Maurice Gibba v roce 2003 se na to zbývající sourozenci Robin a Barry vykašlou, chvíli se dokonce tvářili, že ano, ale opak je pravdou.

Jeden ze zpívajících Gibbů, jmenovitě Robin, onehdy prohlásil, že by se neštítil návratu na pódia a rovněž do studia. Pochopitelně po boku pana bratra, tudíž zaštítěn zvučným jménem kapely. Na sólové dráze se totiž nevedlo, takže proč riskovat a nezkusit znovu vydojit zavedenou značku, že?

Tikající boty jsou zpět
A máme tu další návrat z hlubin pekla – asi jen nejskalnější si budou pamatovat chlapeckou popovou partičku Bros, která v 80. letech zabodovala hity I Owe You Nothing, Drop The Boy a dalšími.

Tvořili ji bratři Matt a Luke Gossovi a Craig Logan a proslavila se mimo jiné tím, že členové nosili hodinky na botách. Posléze se Matt a Luke zbavili třetího člena a vystupovali s malinko pozměněným názvem Bro2 jako sourozenecká dvojice.

I jim se zachtělo návratu. Zda ve třech či dvou je otázka, ale s novým materiálem by jim měl pomáhat renomovaný Babyface.

Takže kdopak nám ještě zbývá? Sabrina? Chesney Hawkes? C. C. Catch? Taky Modern Talking jsou od sebe už nějak dlouho. A jakmile nastane boom comabacku eurodanceových záležitostí 90. let, zauvažuje jeden o tom, zda to s tím proklamovaným koncem světa nakonec nebude pravda.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 152