Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Comeback - Martin Dejdar / foto: Nova TV

Nova vytáhla své televizní trumfy

Televize Nova ve čtvrtek představila novinky i stálice ve svém programu pro podzimní vysílání. Bude nový krimiseriál i sitcomy, pokračovat budou Ulice, Ordinace i Pojišťovna štěstí. A reality show? Žádná.

V září se vrátí na obrazovky staří známí z Ulice, Ordinace v růžové zahradě 2 i Pojišťovny štěstí. Ta bude pokračovat už čtvrtou sérií.

 

Herečka Kateřina Brožová, která je jednou z hlavních hvězd Pojišťovny, prozradila něco ze své televizní budoucnosti: „Moje postava zažije divoké chvíle. Zůstane sama s miminem, bude žít jinak, místo na zámku v podzámčí, v domě hrobníka.“

 

Seriál se točil i v u ruzyňské věznice, a tak si herci i pohledná herečka vyslechli své. „Komentovali vše po svém z oken, dovedete si asi představit, jak to vypadalo,“ řekla.

magazin.cz

 
Česká krimi série

Vedle známých pořadů vtrhnou na obrazovky i nové formáty. Jedním z nich Kriminálka Anděl. V patnácti dílech inspirovaných skutečnými případy bude vrahy, sexuální násilníky a další zločince hledat kriminalistický tým s Martinem Stropnickým, Markem Taclíkem či Davidem Švehlíkem.

 

Má jít o drsnější kriminální seriál, než bývalo v Česku zvykem. „Nechtěli jsme, aby to vypadalo jako seriál o Martinu Tomsovi. Mrtvoly tu vypadají jako mrtvoly, krev jako opravdová krev a tak,“ konstatoval šéf vývoje nových pořadů na Nově Radek Bajgar.

magazin.cz

 

Podobnost názvu s americkými seriály jako Kriminálka Miami či Las Vegas je spíše jen lehkou ironií. V české kriminálce bude řešení případů založeno spíše na postřehu a zkušenosti detektivů než moderních technologiích a výrazné stylizaci. Proto je podle tvůrců seriál blíže skutečné policejní práci.

 

„V krimi seriálech jsou často k vidění hrubé chyby. Třeba policista se plíží podél zdi s pistolí mířící nahoru u vlastní hlavy. Tomu se profíci z přepadovky smáli. A my je dělat nebudeme. Absolvovali jsme trénink zacházení se zbraní a dostali rady od profesionálů. Budeme uvěřitelní, nebudeme skákat z helikoptéry na jedoucí kabriolet,“ uvedl Stropnický.

 
Humore, budeš-li, vítej

Nova vedle kriminálky chystá i sitcom. Původní sitcomy byly na jakékoliv z českých televizních stanic téměř vždy výbuchem. Jaké to bude s Comebackem? Nova věří, že český sitcom není protimluv.

 

„I když jde o humor, bereme to vážně,“ uvedl Bajgar. A opravdu, Nova loni pozvala amerického lektora, aby naučil tvůrce udělat opravdu vtipný sitcom. Jestli se povedlo, to za pár dnů zjistíme, až Tomáš Matonoha s Martinem Dejdarem jako nevlastní bratři zkusí poprvé své výchovné triky na sedmnáctiletou dívku a její svérázné vrstevníky.


magazin.cz

 

Jedním z trumfů Novy má být i společenský magazín ze života celebrit a zákulisí šoubyznysu pod názvem Přísně tajné. Moderovat ho bude Jitka Kocurová a spolu s ní už dávno zapadlá a nyní znovuobjevená hvězda Sagvan Tofi.

 

Na nováckou obrazovku se vrátí Pavlína Wolfová s novou talkshow Neviňátka, kde budou děti od pěti do sedmnácti hodnotit politická, ekonomická, kulturní i sportovní témata uplynulého týdne.

 
Reality show? Teď ne

Pokud jste se těšili na nějakou další reality show, Nova vás na podzim zklame. Ani druhá řada Vem si mě!, ani opáčko X Faktoru. Možná později.

„Nepřichystali jsme reality show ze dvou důvodů. Náš program by byl moc přecpaný, to zaprvé. A přichystali jsme sérii televizních filmů Soukromé pasti, kterým jsme chtěli dát prostor, to zadruhé,“ řekl ředitel Novy Petr Dvořák.

magazin.cz

 

Soukromé pasti bude dvanáct příběhů, které řeší otázky a průšvihy, jež nás v životě potkávají. Nova sehnala do obsazení filmů hereckou elitu, třeba Jiřího Bartošku, Libuši Šafránkovou, Vilmu Cibulkovou, Táňu Vilhelmovou, Aňu Geislerovou, Jiřího Langmajera, Ivanu Chýlkovou či Marthu a Kláru Issovy.

 

Řešit se bude vše od lesbické lásky, přes problémy placené společnice, rozchody, znásilnění, až třeba po milostný trojúhelník.

 

Zahraniční filmy a seriály

Pokračovat bude čtvrtou řadou Dr. House se známými spolupracovníky a novým týmem, nově se objeví také Wilsonova přítelkyně. Dál jedou i Kriminálky Miami (pátá řada) a Las Vegas (sedmá série), objeví se i čtvrtá řada Ztracených, kterou v USA stihli dotočit po nedávné hollywoodské stávce.

 

Z filmů jmenujme World Trade Center, Válku světů, Hitche, Next či Legendu o Zorrovi. Nova vyrukuje i s českými snímky Bestiář, Svatba na bitevním poli, Obsluhoval jsem anglického krále nebo Občan Havel.

 
Kdy a v kolik?

Ordinace v růžové zahradě 2 – střihový díl 28. srpna, od 2. září každé úterý a čtvrtek ve 20 hodin

Ulice – 31. srpna film Velká trojka, od 1. září každý všední den v 18:30

Kriminálka Anděl – od 1. září každé pondělí ve 20 hodin
Comeback – od 4. září ve 21:15
Neviňátka – od 7. září každou neděli v 17:30
Pojišťovna štěstí – od 7. září každou neděli ve 20 hodin
Soukromé pasti – od 10. září každou středu ve 20 hodin
Přísně tajné – od 10. září každou středu ve 21:20

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 169