Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mike Shinoda z Linkin Park / foto: Archiv

Shinodu z Linkin Park nadchlo české studio

Před nedávnem odehrála někdejší nu-metalová jednička Linkin Park koncert v Brně. Cestou na letiště si kytarista Mike Shinoda odskočil do Nouzova do studia Sono, aby ozkoušel tamní vybavení a pořídil nějakou tu nahrávku.

Shinoda je totiž velmi pilný a, i když Linkin Park tráví čas na turné, vozí si s sebou harddisk s torzy skladeb. Kdekoliv se nachomýtne k nějakému studiu, okamžitě do něj zapadne a pořídí něco nahrávek.

Není zcela jasné, zda jde o materiál na novou desku Linkin Park, nebo jestli Shinoda kutí sólovku. Každopádně v Sonu se mu velice líbilo a museli ho odsud tahat téměř násilím.

Největší nadšení u něj vyvolaly všemožné klávesové instrumenty a předpotopní nástroje, z nichž posléze doloval jedinečné zvuky. Po studiu prý rozjařeně pobíhal se sluchátky na uších a zkoušel, co všechno z nástrojů vymáčkne. Připomínal údajně malého caparta v cukrárně, po hvězdných manýrách ani památky.

Mika Shinodu v Sonu doprovázel vlastní producent, o další práci se pak postarali tamní studioví fachmani Milan Cimfe a Pavel Karlík.

Málem zmeškal letadlo
Shinoda v Sonu krom rozličných zvuků a aranžérských kudrlinek nahrál i jednu skladbu, ale opět není jasné, zda a jaké podobě se objeví v repertoáru jeho domovské kapely. Údajně zněla dost experimentálně, samozřejmě na poměry Linkin Park.

Mike Shinoda se do soňáckého arzenálu natolik zakoukal, že málem zmeškal letadlo. Není divu, v případě tohoto studia nejde o nějaké umolousané hrací sklepení, nýbrž o prostory, které v minulosti využívali například David Bowie, British Sea Power, Living Colour, Julian Lennon a další špičkoví hráči.

Pokud jde o Linkin Park, v Brně odehráli koncert propagující jejich stále aktuální album Minutes To Midnight, na němž se částečně vymanili z beztak nesmyslné nu-metalové škatulky a stali se dospělou pop-rockovou kapelou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 147