Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nic než pravda: televizní peklo začalo

V pondělí se na televizních obrazovkách poprvé objevila reality show Nic než pravda, během níž se ukáže, kolik ze svého soukromí jsou lidé ochotni obětovat za možnost vyhrát „rychlý prachy“ - až 5 miliónů.

Tahle televizní soutěž je pořádným tahákem, ale i strašákem. V zahraničí si už nejeden soutěžící utrhnul pořádnou ostudu, když přiznal věci, co měly zůstat raději v skrytu. Ne nadarmo se show přezdívá „totální výprodej soukromí“.

 

Přitvrdí až v dalších kolech

Jak s novou televizní výzvou naloží Prima, jejímž snad jediným úspěchem v podobných formátech byli první a s přimhouřenýma očima i druzí VyVolení, je otázkou. Takového Trosečníka, který v zahraničí patřil mezi hity televizní sezóny, například zcela zazdila.

 

V případě Nic než pravdy chce televize začít spíše opatrněji. To znamená, že se v prvních dílech nedočkáme nejpikantnějších zpovědí, ty mají údajně přijít až v dalších kolech. Jak to tedy v pondělí ve studiu vypadalo?

První díl se zatím obešel bez těch nejbrutálnějších otázek. První soutěžící byla 24letá Alena, svobodná matka tříletého Šimona. Ta si prožila bouřlivé mládí, v němž se po základní škole setkala i s drogami. Díky tomu nedokončila dvě střední školy a propadla závislosti.

Je ta současná nejpěknější?
Právě drogy v otázkách figurovaly. Alena přiznala, že ze závislosti se nedá vyléčit jednou provždy. „Nikdy nemůžete říci, že to zase nepřijde,“ odpověděla. Připustila, že na drogy si vydělávala i prostitucí. „Vzala jsem si za to peníze, to ano,“ řekla Alena.

V boji o peníze Alena přiznala také fakt, že byla sexuálně zneužita. V tu chvíli ale pochopila, že se dostala až na dno toho, co o sobě chce přiznat. Vzala si svých 200 tisíc korun a další třinácté komnaty před světem uzavřela.

Po ní přišel 33letý Milan, ten ale nestihl odpovědět na všechny zamýšlené dotazy. Prozradil tak na sebe zatím jen to, že si vědomě koupil kradenou věc a párkrát řídil opilý. Když začala soutěž nabírat obrátky a měl odpovědět na dotaz, zda je jeho současná přítelkyně nejhezčí ze všech dívek, s nimiž se kdy stýkal, byly odpovědi přerušeny koncem prvního dílu pořadu.

 
magazin.cz
 
Žádná lež

Soutěž probíhá ve studiu, kde jsou vedle soutěžícího a moderátora, který otázky pokládá, také příbuzní či přátelé soutěžícího a kompars. Aby soutěžící zvítězil a získal finanční odměnu, nesmí jednoduše zalhat. Odpovědi v křesle se porovnávají s těmi, které soutěžící řeknou v přípravné fázi na detektoru lži.

 

V průběhu soutěže si může soutěžící vybrat nižší výhru, pokud už na zostřující se otázky nechce odpovídat. Na chamtivost a touhu odnést si co nejvíce už doplatila ve světě řada lidí. Výmluvné příběhy některých z nich už oběhly svět díky YouTube.

 

Soutěž může skončit rozvrácením manželství, ztrátou přátel, důvěry rodičů či vyhazovem z práce. Tak skončila třeba mladá žena, která před vlastním manželem přiznala někdejšímu milenci, že by se k němu vrátila, kdyby chtěl. Jistý chlapík zase přiznal, že při práci na pohotovosti falšoval lékařské zprávy. Dostal okamžitě padáka. A dalo by se pokračovat…

 

V Česku novinku na televizní obrazovce uvádí moderátor Petr Šiška, prezident Akademie populární hudby. Vysílat se bude každé pondělí po deváté hodině večer.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 287