Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Alice Cooper / foto: LiveNation

Alice Cooper postraší Brno

Americká hardrocková legenda, otec hudebního stylu shock rock Alice Cooper, který se v hudebním světě pohybuje 40 let, se po osmi letech vrací na česká pódia.

Alice Coper se narodil před šedesáti lety v americkém dělnickém městě Detroitu jako Vincent Damon Furnier. Začal hrát koncem 60. let ve studentských kapelách, ale to mu slávu nevyneslo. Až počátkem sedmdesátých let, kdy začal vystupovat s kapelou Alice Cooper, se konečně dočkal i vysněného úspěchu, hlavně díky šokujícím pódiovým prezentacím.

V roce 1974 opustil své občanské jméno Vincent Furnier a oficiálně přijal jméno své kapely za vlastní. A zároveň se vydal na sólovou dráhu.

Plno hororových prvků
Jeho sólová hvězda vyvrcholila v druhé polovině 70. let deskami Welcome to My Nightmare a Billion Dollar Babies. Stejný podíl na jeho úspěchu kromě přímočarých, úderných melodií měla také šokující jevištní prezentace plná hororových prvků.

Následoval pád zapříčiněný drogami a alkoholem, několikerá léčba. Za skutečný návrat do světa živých mrtvých se dá označit až rok 1989, kdy přišel s dnes již legendární deskou Trash, která obsahovala kultovní songu Poison.

Along Came A Spider, které vyšlo začátkem července, je jeho pětadvacátým albem a okamžitě se stalo jeho nejúspěšnějším počinem od počátku devadesátých let, kdy bodoval hitem Hey Stoopid.

V Brně představí show nazvanou Psychodrama a dá se čekat, že kromě posledního alba zazní všechny jeho zásadní fláky.

Alice Cooper, 2. prosince, Hala Rondo, Brno.
Cena vstupenky 695 Kč, prodej lístků začíná 27. srpna v síti TicketPro.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 61