Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dido / foto: Shutterstock

Dido, podejte mi pero

Ne každý muzikant nebo zpěvák je automaticky samolibý ješita, skálopevně přesvědčený o své jedinečnosti a neomylnosti.

Britská zpěvačka Dido se třeba rozhodla zdokonalit se ve svých schopnostech a navštěvovala v Los Angeles večerní lekce hudby. „Prostě jsem chtěla používat mozek,“ prohlásila Dido na vysvětlenou, proč se v rámci příprav nového alba svěřila do rukou odborníkům. Novinka by se měla objevit v listopadu pod názvem Safe Trip Home.

O tom, jestli byla Dido pilná a přičinlivá studentka, se nehovoří, ale perlička by tu byla: ostatní studenti prý svou slavnou spolužačku z počátku vůbec nepoznali.

Ji samotnou to ale údajně nijak nermoutilo: „Nesnažím se, aby mě lidé poznávali, ale taky se nemaskuji falešnými vousy a podobně.“ A jestli byla nakonec svými kolegy rozpoznaná? Prý ano, ale, jak sama řekla, koho to zajímá...

A co na to Anička Dajdou?
A co přesně Dido na kurzech studovala? Šlo hlavně o instrumentaci, inspirací jí byla práce s orchestrálními tělesy, kterou absolvovala v minulosti. „Strávila jsem tím několik týdnů a do studia jsem se vracela nadšená a s rozhýbaným mozkem,“ nechala se slyšet zpěvačka.

Kromě hudebních lekcí Dido ještě během svého pobytu v Los Angeles studovala na Kalifornské univerzitě angličtinu. Celkem nevídaná píle na někoho, kdo se může pyšnit statutem jedné z nejprodávanějších umělkyň poslední doby. Jen prvních dvou desek Dido se prodalo kolem 20 miliónů.

Jestlipak by se podobně svědomitě zachovala i svého času nejslavnější česká fanynka Dido Anna Gleisnerová, známější spíše pod uměleckým pseudonymem Anička Dajdou?

Ta se sice po dobu studia zocelovala brigádou v Kauflandu, ale troufám si tvrdit, že s jejím legendárním přednesem skladeb Thank You a Here With Me by nesvedl nic ani samotný Kubelík. Aj mised dz bas...

Připomeňte si ji:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 73