Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mickey Rourke / foto: Shutterstock

Oteklý Mickey Rourke. Troska se vrací

Mickey Rourke je muž, který svůj život opravdu prožívá...

V 80. letech nastoupil do filmové branže a čekal ho nevídaný úspěch, stal se idolem ženských srdcí a po některých povedených filmech i uznávaným hercem. V roce 1990 byl však za dva nevydařené filmy nominován na malinu pro nejhorší film roku a právě tehdy začal jeho velmi hluboký pád.

magazin.cz

Hrál ve stále horších filmech, v roce 1991 začal svou kariéru boxera, která se mu však také nedařila, a tak po třech letech skončil. Pil, bral drogy, spal s kdekým, byl zatčen, své tělo si nechal potetovat spoustou nevkusných obrázků.

Těžko věřit, že obličej tohoto muže poznamenaný drogami a boxerskou kariérou někdy zdobil holčičí pokoje. Navíc operace, kterými si jej nechal vyspravit, by se jen těžko daly nazvat plastickou chirurgií. Fotky, které se v průběhu let objevovaly v médiích, svědčily o jeho brzkém konci a nezbývalo než toho sexy fešáka z filmu 9 a ½ týdne litovat.


Návrat zlého muže
Jenže pak se někde něco zlomilo a po roce 2000 se Mickey opět začal objevovat v lepších filmech. Zlí jazykové se smáli, že se svým obličejem si mohl zahrát opravdu jen komiksovou postavu Marva ve filmu Sin City, ale opak je pravdou a v roce 2008 přišel ten největší zlom.

magazin.cz

Film Darrena Aronofskyho The Wrestler, který má premiéru v českých kinech 9.7. 2009. Mickey Rourke už za něj obdržel Zlatý glóbus za nejlepší mužský herecký výkon a je společně se svou filmovou partnerkou Marisou Tomei horkým kandidátem na Oscara.

magazin.cz

Ve filmu hraje Rourke legendárního, totálně vyhořelého zápasníka, který zápasí dál prostě proto, že od legend se často čeká, že dojdou až do neutěšeného a hořkého konce. Muže, se kterým má sám herec hodně společného, hraje tak dobře, že jediné noviny si oslavnou kritiku tohoto filmu a Rourkeova hereckého výkonu nenechaly pro sebe.

Ve své řeči na Zlatých glóbech nejvíce ze všeho a všech poděkoval svému psovi, a tak uvidíme, jak dopadne tato osobnost potřísněná životem, ale znovuzrozená, na předávání Oscarů a jestli se jeho psu dostane poděkování hned dvakrát.

magazin.cz
magazin.cz


premiéra filmu The Wrestler v českých kinech: 9.7.2009

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 124