Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Lili

TV COOL: smršť seriálů a Futurama

Nový kanál Prima COOL startuje na apríla. A je se na co těšit. Čeká vás nejen Futurama, ale i Heuréka – město divů, Spolužáci, Big Bang Theory, Chuck, Angel, Heroes, Top Gear, Premier League nebo třeba Brainiac: Šílená věda.

COOL bytová tiskovka
COOL má být pro mladé lidi, kteří se chtějí bavit, mají rádi ironii, akci a napětí. Tiskovku k uvedení tohoto nového kanálu vymyslela TV Prima dosti originální. Konala se v bytě nedaleko pražského Náměstí republiky. Novináře vítala jedna z postaviček Futuramy – robot Bender, později se k němu přidal i doktor Zoidberg.

magazin.cz

Novináři tu byli jako doma, z ledničky si brali piva či energydrinky, všude se válely krabice s pizzou, povalovaly se tu tanga i podprsenky (nikoliv od novinářů, ale šikovně nastrčené holkami z PR Primy) a místo do šatny se kabáty odkládaly do ložnice na rozestlanou postel. Kdyby byl COOL tak cool jako jeho startovací tiskovka, bylo by to zajímavé.

Ale ono to nejspíše zajímavé bude, protože Prima naštěstí vsadila na akvizice zahraničních seriálů a nezkusila zaplnit nový prostor původní tvorbou. A pokud mluvíme o koupených seriálech, jsou to vesměs pecky. Posuďte sami...

magazin.cz

„Přinášíme divákům celou řadu absolutních hitů, které doposud měli diváci možnost sledovat pouze na zahraničních stanicích nebo na internetu,“ říká Gordon Lovitt, ředitel programu Primy. Začne to kultovní Futuramou s českým dabingem.

Futurama
Každý den od sedm večer. Český dabing obstarají hlasy Jana Dolanského, Andrey Elsnerové, Martina Stránského, Tomáše Juřičky, Jitky Moučkové, Dalimila Klapky a dalších.

Spolužáci
V pondělí v devět večer. Komediální seriál od tvůrců Přátel. Po dvaceti letech se sejdou lidi z jedné třídy a tohle setkání jim změní život.

magazin.cz

Heuréka – město divů
Ve čtvrtek ve 20:15. Heuréka je sice malé město, ale dějí se v něm velké věci. Americká vláda sem totiž nastěhovala rodiny všech možných významných vědců z celého světa. Přijíždí sem nový šerif se svou dcerou a musí si poradit s nejrůznějšími nezdařenými vědeckými experimenty i podivnými sousedy.

magazin.cz

Chuck
Ve středu ve 20:15. Komediálně-špionážní seriál. Hlavní hrdina Chuck miluje počítačové hry, jednou mu kamarád pošle email plný vládních tajemství, která se po otevření pošty načtou do Chuckova mozku. Cirkus může začít. Jak dopadne obyčejný ajťák v boji se zloduchy a tajnými službami?

magazin.cz

Teorie velkého třesku
V úterý v devět večer. Komu se líbil seriál Ajťáci, tomu se nejspíš bude líbit i Big Bang Theory aneb Teorie velkého třesku. Jeho hlavní hrdinové Leonard a Sheldon jsou teoretičtí fyzici, jsou trochu mimo, ale rozpohybuje je jejich nová sexy sousedka. O vtipná střetnutí mezi realitou ujetých géniů a realitou nás ostatních tady není nouze.

magazin.cz

Angel
Každý všední den v 6:15 večer. Angel je jméno prokletého upíra, který byl krutý a krvežíznivý do té doby, než mu někdo kouzlem vrátil duši. Angel si pak založí agenturu a chrání hodné lidi před upíry a jinými obludami. Prostě taková Buffy – přemožitelka upírů v kalhotách.

Na Buffy tenhle seriál volně navazuje, jde o spin-off. V hlavní roli uvidíte Davida Boreanaze, kterého můžete znát coby agenta Seeley Bootha ze seriálu Sběratelé kostí.

magazin.cz

Top Gear
V pátek a v sobotu v 9 večer. Moderátoři Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May uvádějí nejslavnější motoristický magazín světa, který pravidelně sleduje čtyři sta milionů diváků. Uvidíte třeba závod auta s rychlovlakem, fotbal s auty a další šílenosti.

magazin.cz

Hrdinové
Každé úterý ve čtvrt na 9 večer. Seriál Hrdinové se sice zopákne, ale pak na něj navážou zbrusu nové díly.

Premier League
Soboty v 15:40. Přímé přenosy z anglické fotbalové soutěže.

Brainiac: Šílená věda
Každý všední den v půl osmé večer. Něco jako novácký Clever. Dovíte se, jestli je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem či jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem.

magazin.cz

Jaká je cílová skupina diváků?
Kanál cílí na věkovou kategorii 20 – 40 let a spíš na muže než ženy. Vysílat bude ve všední dny vždy od dvanácti či třinácti hodin až do půlnoci. O víkendech od devíti do noci. TV Prima ho nepojímá jako odpadový kanál (porovnej s Nova Cinema), ale je ochotna do něj ročně vrazit stamilióny korun.

Kdo naladí Primu COOL?
COOL je zdarma, ale neuvidí ho všichni. Bude se šířit digitálně (multiplex č. 2), kabelem (např. UPC) a přes satelit (ASTRA1G).

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 149