Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Beatles / foto: .wordpress.com

Zbylí Beatles si zahrajou spolu!

Paul McCartney a Ringo Starr, tedy jediní přeživší z Beatles, se sejdou na jednom pódiu a možná si i zahrají pár pecek.

Stane se tak 4. dubna na dobročinném koncertně nadace Davida Lynche na podporu transcendentální meditace. Společné vystoupení sice ještě není definitivně potvrzeno, ale to, že se oba Brouci objeví na jednom pódiu, ano.

Pokud jde o sira McCartneyho, provozuje transcendentální meditaci již 40 let a tvrdí, že mu pomohla snášet nejbouřlivější okamžiky jeho života.

Slavný Ringo jen tak mezi řečí prohodil, že podobné dobročinné akce jsou fajn a zda bude rovněž meditovat, čili nic, se nevyjádřil.

Zbavuje depresí
Transcendentální meditaci propagoval od roku 1958 indický guru Mahariši, kterého o deset let později v jeho ášramu navštívili tedy kompletní Beatles. První vzal do zaječích Ringo, prý kvůli příliš ostrému jídlu. Pak práskli do bot i další, krom George Harrisona, kterého jediného se Maharišiho učení opravdu dotklo.

Pokud jde o jméno v názvu nadace, jde skutečně o filmového režiséra Davida Lynche, autora Modrého sametu, Twin Peaks, Sloního muže a dalších pecek. Transcendentální meditaci se věnuje už hezky dlouho, podle jeho vlastních slov ho zbavila stresů a depresí, do nichž propadal v době natáčení svého debutu Mazací hlava.

Od té doby medituje každé ráno. A ano, stále je vášnivým konzumentem kávy, ale už si do ní nedává deset kostek cukru.

McCartney a Starr si společně zahráli naposled v roce 2002, když zemřel jejich parťák George Harrison. Krom nich na koncertě vystoupí Sheryl Crowe, Moby, Eddie Vedder a Donovan, který v šedesátém osmém jel k Maharišimu společně s Beatles.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43