Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Marley a já / foto: Bontonfilm

Psí život Owena Wilsona

Nový film režisér Davida Frankela (Ďábel nosí Pradu) Marley a já vás určitě překvapí i potěší.

První plus vidím v tom, že tentokrát na žánr „něco mezi romantickou komedií a rodinným dramatem“ nemusíte brát kámošku, ale můžete se na něj klidně vydat se svým milým.

Film je natočen podle životopisné knihy amerického novináře Johna Grogana (ve filmu Owen Wilson). Takže v hlavní roli uvidíme takového úplně obyčejného chlapíka, který se ožení, pořídí si s manželkou Jenny (Jennifer Aniston) roztomilého psíka, aby odvedl její myšlenky od plození dětí.

A pak už se jen kouká na to, jak pes roste, Jenny rodí jedno dítě za druhým, z něho se stává úspěšný novinář, stěhuje se za novou prací atakdále. A co na to pes? Ten je postrachem všech chův, sousedů, kolemjdoucích i samotné rodiny.

magazin.cz

Obyčejný život se psem
Podle líbivého vysmátého plakátu jsem čekala nějakou nepovedenou komedii, ve které bude Jennifer Aniston zase vypadat jako Rachel a Owen Wilson mě bude štvát, protože na něm není nic hezkého ke koukání.

Jenže ohromně jsem se spletla. "Neoblíbenec“ Owen totiž hraje velice dobře a Jennifer jako utahaná matka 3 dětí mu velmi úspěšně sekunduje.

Některé pasáže jsou možná trochu roztahané a celý film by klidně mohl být kratší. Celkově však působí přítulně a pokud tento typ filmů nesnášíte, bude vám trapně, protože se vám zalíbí. Zalíbí se každému, kdo žije obyčejný život a dokáže se podívat sám na sebe s nadhledem.

magazin.cz

Celý psí život
Není lehké vecpat 13 let života jedné americké rodiny do dvouhodinového filmu, ale Frankelovi se to očividně povedlo.

Čas plyne rychleji, děj postrkují sestříhané zkratky, několikrát naprší, několikrát uschne a vy budete z kina odcházet s pocitem, že život je sice sem tam zvláštní, ale možná jsme si toho opravdového štěstí jenom nevšimli.

magazin.cz


MARLEY A JÁ, Marley & Me, USA, 2008, 120 min., české titulky, režie: David Frankel, hrají: Owen Wilson, Jennifer Anistonová, Alan Arkin, Eric Dane, Haley Bennettová, Haley Hudsonová, Nathan Gamble...

V kinech od 12.3. 2009
Hodnocení: 8 / 10

Podívejte se na trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 119