Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Heath Ledger jako Joker / foto: Shutterstock

Joker se ozval ze záhrobí

Zpravodajský server BBC informoval o tom, že budou zveřejněna dvě hudební videa, která ještě před svou smrtí režíroval herec Heath Ledger, takto představitel Jokera v Temném rytíři.

Prvním z nich bude animovaný klip k písní King Rat pro kapelu Modest Mouse. Zpěvák Isaac Brock se nechal slyšet, že myšlenka na spolupráci vznikla když se s Ledgerem setkal v Austrálii. Skladba pochází z alba We Were Dead Before The Ship Even Sank a autorem animací je Daniel Auber.

Druhým Ledgerovým režijním počinem bude video k předělávce skladby Davida Bowieho Quicksand, kterou pořídila australská zpěvule Grace Woodroofe. Její album by se mělo začít prodávat v nejbližších dnech a samozřejmě bude obsahovat i tuto věc – mimochodem docela slušný kupní argument pro všechny Ledgerovy fanoušky.

Heath Ledger byl velký hudební nadšenec a společně s kamarádem písničkářem Benem Harperem založil vydavatelství Masses Music, přičemž Woodroofe měla být jejich prvním objevem.

Tušil svůj osud?
Krom těchto videí režíroval Ledger ještě například klip pro hiphopera N’fa nebo nahrávku na paměť zpěváka Nicka Drakea, který se v roce 1974 (bylo mu 26 let) předávkoval antidepresivy.

Jak příznačné pro osud herce, jehož život ukončilo rovněž předávkování medikamenty, dodnes se přesně neví, zda záměrné. Bylo mu jen o dva roky více než Drakeovi a právě odehrál svůj životní part v chmurné komiksové adaptaci Temný rytíř, kde si podal zloducha Jokera takovým způsobem, až v kinech padaly čelisti a protesty fandů proti jeho obsazení, které bylo tu a tam slyšet ještě před samotným natáčením, tichly jako krajina po bitvě.

Heath Ledger si za svou práci vysloužil nehynoucí obdiv všechny batmanofilů a posmrtně rovněž Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 181