Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Madonna / foto: madonnanews.net

Madonna opět adoptuje. Pokolikáté už?

Tak to Madonně u soudu přiklepli, může si adoptovat dalšího sirotka z Malawi. Malá Mercy tak dostane novou mámu, jednu z nejslavnějších osob na světě. Snad jí z toho časem nepůjde hlava kolem.

Tahanice kolem další Madonniny adopce začaly letos v dubnu. Tehdy soud nižší instance její žádost o adopci tříleté Mercy zamítl. Jako důvod uvedl stanovu zákona, podle níž je adopce povolena jen osobě, která na Malawi žije alespoň rok a půl.

Soudce Lovemor Munl ale v novém stání rozhodl v její prospěch. Uvedl, že Madonna již dostatečně prokázala svůj zájem o africké sirotky a že u ní se bude malé Mercy dařit mnohem líp, než by jí bylo v sirotčinci. „Dá jí lásku a cit“, zahřímal na všechny odpůrce pan soudce a aby dodal svým slovům na důrazu, klepl kladívkem. Odvolat se nemožno. Rozhodnutí soudu je s definitivní platností.

Mámou počtvrté
Připomeňme, že obstrukce kolem adopce afrického dítka už Madge jednou absolvovala – před třemi lety, když se soudila o tříměsíčního Davida Bandu. Nepřející jazykové hovořili o obchodu s dětmi a vyčítali vládě v Malawi velmi podivné zacházení se slavnou zpěvačkou.
Popová královna nebyla soudnímu přelíčení osobně přítomna, ale hned za tepla jí výsledek sdělil právník Alan Chinula. Byla, jak jinak, nadšena, jak řekl agentuře Reuters.

Ne všichni se ale radují, ředitel nevládní organizace Eye On Child neskrývá zklamání a tvrdí, že adopce by měla být až tím posledním krokem. S povděkem ale kvitoval fakt, že rozsudek byl formulován tak, aby odradil případné obchodníky s dětmi.

Tímto krokem se Madonnina sbírka dětí rozrostla na pěknou kulatou čtyřku. Krom Mercy a Davida má zpěvačka ještě vlastní dceru Lourdes, kterou si pořídila s osobním trenérem Carlosem Leonem, a osmiletého syna, jehož otcem je režisér Guy Ritchie, Madonnin dnes již bývalý manžel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 52