Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Barbra Streisand / foto: Shutterstock

Barbra Streisand pořádá výprodej

Herečka, zpěvačka a idol gayů Barbra Streisand uspořádá aukci, na níž se bude dražit na 500 předmětů z její filmové minulosti.

Mezi draženými předměty budou například kostýmy z filmů Funny Lady nebo Takoví jsme byli. Výtěžek půjde na charitu, konkrétně na konto nadace Streisand Foundation, kterou herečka založila v roce 1986 a která se zabývá podporou občanských svobod, demokratických hodnot, ženských otázek a výzkumem léčby.

„Když se člověk rozloučí se starými věcmi, může se snáze soustředit na budoucnost,“ uvedla Streisand. Krom zmíněných kostýmů půjdou do dražby například kostým z komedie Jeho fotr, to je lotr, koncertní oblečení z turné z let 1994 a 2000, zlatý kalhotový kostým od Diora, který na sobě měla Barbra při udílení cen Grammy v roce 1996 či starý fonograf, který si pořídila v 18 letech. Movití účastníci dražby si mohou zakoupit také její nábytek, obrazy, umělecké předměty a dokonce i koncertní křídlo Yamaha.

Předměty budou uloženy v hotelu Beverly Hilton, kde se ve dnech 10. – 16. října bude konat výstava. Samotná dražba proběhne 17. a 18. října.

Co chystá dál?
Aukce se koná v době, kdy zpěvačka a herečka pracuje na novém albu. Bude se jmenovat Love Is The Answer a Streisand na něm spojila síly s kanadskou jazzmankou Dianou Krall. Jak uvedla vydavatelská společnost, album by mělo vyjít 29. září. Půjde o první studiovou nahrávku od desky Guilty Pleasures z roku 2005.

Barbra Streisand se narodila v roce 1942, v roce 1969 získala Oscara za hlavní roli ve filmu Funny Girl. Režírovala tři filmy: Jentl, Pán přílivu a Dvě tváře lásky. Je držitelkou deseti cen Grammy a nespočetného množství Emmy. Je úspěšná na muzikálových prknech, v divadle, v televizi i ve filmu. Její turné bývají okamžitě vyprodána a alba se prodávají v milionových nákladech.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25