Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Susan Boyle / foto: Reuters

Susan Boyle vs. Robbie Williams ve vánočním ringu

Susan Boyle 23. listopadu vydá debutové album I Dreamed a Dream. Už v předprodeji tohle album láme rekordy. Ve vánočním žebříčku bude s Boyle bojovat Robbie Williams se svým novým albem Reality Killed the Radio Star.

Jak dopadne zápas o vánoční hudební číslo jedna? To se brzy uvidí. Příběh téhle zpěvačky s lehkou mozkovou disfunkcí a hlavně pak její neuvěřitelný hlas letos v dubnu zasáhl celý svět. Proto není divu, že její první album je už teď hitem. Nabízí celkem 12 písní. Název dostalo podle písně I Dreamed A Dream z muzikálu Bídníci, kterou se Susan proslavila.

Bookmakeři na Boyle sází 2:5, na Williamse 20:1
Williams a Boyle jsou nyní velkými rivaly a oba absolvují jakýsi zápas o přízeň posluchačů. Vítěz bere vše. Tedy spíš vyhrává největší hudební cenu roku: číslo jedna ve vánočním žebříčku hitparád. Hudební publicista Gambaccini se jen směje a říká, že ví, jak to dopadne. „Není to útok na Robbieho, je to prostě jasné, bizarní, ale je to tak. Boyle je prostě příběh letošního roku pro celý svět, a to jí přinese nejvyšší prodeje.“

Album je nahrané, a co dělá tahle nevzhledná Skotka s krásným hlasem ve volném čase? Život na výsluní jí přináší neskutečné nervy. Nese to těžce, vždyť skončila v nemocnici, když skončila v Britain's Got Talent na druhém místě. Navíc ji všude pronásledují média, občas asi neví, co se svým životem dělat. Aby ze sebe vybila přebytečný stres, začala boxovat.

Boxem proti stresu
Ve svém rodném skotském městečku zvaném Blackburn navštěvuje jednu tělocvičnu a v ringu tu díky úderům svých mohutných paží získává zpět životní rovnováhu. K boxu jí přivedli kamarádi. Prý jí to prospívá. Když v boxerských rukavicích mlátí do pytle s pískem, je zase sama sebou. Boxu vždy fandila, ale nenapadlo ji, že ho bude jednou samá dělat.

Ve filmu jí bude hrát Robin Williams
Britský list The Guardian napsal, že v chystaném životopisném filmu o Susan Boyle by mohl tuhle Skotku ztvárnit muž. Nikdo menší než skvělý Robin Williams, který už si ženskou roli vystřihl ve filmu Mrs. Doubtfire – Táta v sukních.

To, že muži v ženských rolích, svět baví, dokázal i Dustin Hoffman coby Tootsie. Ale i ženy, co hrají chlapy, slaví úspěchy, naposledy třeba Kate Blanchett coby Bob Dylan nebo Felicity Hoffman ze Zoufalých manželek, která hrála transsexuála.

Zálusk na roli Susan Bolye ale měla i nejedna ženská celebrita. Kromě Salmy Hayek byly ve hře i Catherine Zeta-Jones, Drew Barrymore či Meryl Streep. Robin Williams by ale měl být v tomto klání vítězem. Podle britského bulváru se na roli velmi těší: „Je to úžasná nabídka, ten klip, kde Susan zpívá v šou Britain's Got Talent, je neuvěřitelný. Když jsem to viděl poprvé, byl jsem z toho v šoku, bylo to tak inspirující."

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 27