Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Depeche Mode / foto: Shutterstock

Gahan z Depešáků nevěděl, kde je

Zpěvákovi Depeche Mode Dave Gahanovi se povedl docela slušný lapsus. Na koncertě v Peru poděkoval úplně jiné zemi, než v které se právě nacházel.

Nadšený 30tisícový dav v Limě, hlavním městě Peru, bouřlivě aplauduje chlapcům v černém, kteří právě dohráli koncert. A do toho Gahan zakřičí do mikrofonu „moc ti děkujeme, Chile“, což je o to trapnější, že Peru a Chile jsou dlouhá léta znepřátelené země.

Podle americké agentury AP, která o zpěvákově omylu informovala, si většina návštěvníků trapasu nevšimla, ale ututlejte dneska něco, zvlášť existují-li servery jako youtube.

Gahan se může jedině utěšovat, že v tom není sám – podobnou botu udělala zpěvačka mexické kapely RBD, když v roce 2004 Peru zakřičela „ať žije Chile“, což je možná ještě horší, ale ihned se omluvila. A Alanis Morissette zase o rok později v Peru volala „díky ti, Brazílie“.

Nemají to jednoduché tihle pěvci, proto je potřeba mít před každým vystoupením tahák a pro jistotu se juknout, abych nebyl za blba. Ostatně, vzpomeňme si, jak v minulosti děkovaly umělci a skupiny na našich pódiích. Ahoj Praha jim šlo celkem dobře, ale ledva si osvojili Československo, už aby se učili novou verzi Česko, případně ještě těžší Česká republika. A stejně to motali a mysleli si, že jsou někde na Balkáně...

Ahoj Praho. V lednu
Věhlasu Depeche Mode výše zmíněný lapsus ale nejspíš neublíží, tohle není žádná politická proklamace, plivání na vlajku nebo trhání bible. DM jsou důsledně apolitičtí a Gahan se podle všeho prostě jen spletl.

Česko má ale zmáknuté dobře, tam se zatím nezmýlil a nejspíš to nezkoní ani na lednovém koncertě v Praze, kam se Depeche Mode vrátí po totálně vyprodaném koncertě, který proběhl pod širým nebem v červnu. Kapela stále propaguje aktuální album Sounds Of The Universe, které bylo přijato nejednoznačně.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 25