Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lil Wayne / foto: giantmag.com

Ozbrojený Lil Wayne možná půjde za mříže

Na amerického rappera známého jako Lil Wayne si došlápla policie stran podezření z nedovoleného ozbrojování. Hrozí mu až rok vězení.

Wayne byl před několika dny uznán vinným z nedovoleného držení zbraně, byť sám samozřejmě tvrdí, že je nevinný. Soud došel k verdiktu skrze analýzu DNA, což rapperovi obhájci zpochybňují.

K incidentu došlo v roce 2007. Policie zastavila Wayneův autobus na cestě k vystoupení. Jak uvedla, po otevření dveří se z vozidla vyvalilo mračno marihuanového dýmu, takže provedla prohlídku. Během ní se Wayne snažil narychlo ukrýt do kapely zbraň a následně se jí zbavit.

Soud rappera usvědčil na základě velmi citlivé analýzy DNA a dokázal, že pokud Lil Wayne nebyl přímo majitelem předmětu doličného, minimálně se ho dotkl. Nakonec ho uznal vinným z nelegálního ozbrojování, což je lepší, než kdyby se jednalo o nelegální držení zbraně.

V takovém případě by mohl umělec jít za mříže až na tři a půl roku. Není to ostatně jeho první konflikt s rukou zákona, čelí rovněž obvinění z držení zbraní a drog ve státě Arizona.

Zlobivý talent
Lil Wayne, vlastním jménem Dwayne Carter, loni vydal album Tha Carter III., kterého se prodaly téměř tři miliony. Obdržel rovněž tři ocenění Grammy, mimo jiné v kategorii nejlepší rapper a nejlepší rapová skladba.

Wayne debutoval v roce 2005 deskou Tha Block Is Hot, následovala alba Lights Out, 500 Degreez, Tha Carter, Tha Carter II a zmíněný třetí díl série. Dále letos zrealizoval rockově laděné album Rebirth. Krom toho hrál i v několika filmech a televizních seriálech.
Ještě než se vrhl na sólovou dráhu, působil v rapové kapele Hot Boys. Skupina vydala jediné album Get It How U Live, ovšem nepříliš dobře hodnocené. Průlomu se Wayne dočkal až s debutem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 159