Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Bontonfilm

Predátoři útočí na česká kina

Legendární Predátor se dočkal nového pohledu...

Robert Rodriguez, režisérský desperádo se stylovým rukopisem (Sin City, Grindhouse: Planeta Teror), stvořil zbrusu novou kapitolu predátoří ságy. Přestože režii Predátorů přenechal Nimródu Antalovi, film se natáčel v jeho Troublemaker Studios, aby měl nad svým „dítkem“ co nejlepší dohled.

magazin.cz

O čem to je?
Elitní žoldák Royce (Adrian Brody) je unesen na neznámé místo, stejně jako další, zdánlivě náhodně vybraní jedinci. S výjimkou jednoho zneuznaného lékaře se však jedná o nejnebezpečnější zabijáky, žoldáky a odsouzené trestance, kteří byli na toto místo dopraveni pouze proto, aby se stali živou kořistí pro novou rasu Predátorů.

I když by nejraději pozabíjeli jeden druhého, musejí se, pokud chtějí přežít, proti společnému nepříteli spojit. Vedení skupiny se tak ujímá Royce a skutečný boj o přežití začíná…

magazin.cz


Sešli se v jiném světě

“Velký rozdíl oproti předchozím filmům o Predátorech spočívá v tom, že naši hrdinové se ocitli na cizí planetě, kde se necítí dobře, protože neznají tamní pravidla,” vysvětluje producentka Avellánová.

“Na Zemi jsou predátory oni a zde se ocitnou v opačné situaci. Jsou velmi vystresovaní, neboť nemají ponětí, co se s nimi stalo, a protože jsou zvyklí, že mají vše pod kontrolou.

Navzájem se neznají a všichni jsou zvyklí být vůdci, nedokáží proto vytvořit tým. Najednou musí něco ze svého vůdcovství obětovat, aby vůbec zůstali naživu, protože to, čemu dohromady čelí, nahání víc a víc hrůzy. Je to velmi napínavý příběh. Je to vyprávění o pudu sebezáchovy a instinktu přežití.”

magazin.cz

Predátoři poprvé
Film Predátoři je volným pokračováním filmů Predátor (r. John McTiernan, 1987) a Predátor 2 (r. Stephen Hopkins 1990). Nicméně sám Rodriguez, jako velký fanoušek žánru i původního filmu, nechtěl vytvořit pouhé pokračování či remake. „Predátoři nejsou pátým či šestým pokračováním série, ale prvním.“ dodává Rodriguez.

www.bontonfilm.cz

Podívejte se na trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 20