Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Archiv

Sacha Baron Cohen bude hrát Saddáma Husajna

Jako kdyby jeho ztvárnění kazašského novináře Borata a rakouského homosexuála Bruna nebyla dost provokativní, Sacha Baron Cohen se chystá na postavu iráckého prezidenta Saddáma Husajna.

Britský komik se převtělí do postavy inspirované iráckým despotou, popraveným 30. 12. 2006, v novém filmu Diktátor. Scénář je přitom inspirován knihou Zabiba a král, kterou „napsal“ Saddám Husajn a v roce 2000 se stala v Iráku bestsellerem.

Husajn sice proslul spíše svou vojenskou a politickou činností, ale napsal i čtyři dobrodružné romány a řadu básní. Pod knihu se sice jako autor přímo nepodepsal, ale byla sepsána pod jeho přímým dohledem a vedením.

Čeká nás hrdinský příběh
Kniha popisuje příběh panovníka, který se zamiluje do chudé ženy, a odehrává se v sedmém století. Producenti ovšem předlohu pojali po svém a kraťoučká synopse nového filmu tvrdí, že jde o „hrdinný příběh diktátora, který s nasazením života bránil příchodu demokracie do země, kterou s takovou láskou utiskoval“.

Podle britského listu Independent se režie ujme Larry Charles, který s Cohenem spolupracoval už na projektech Borat a Bruno. Film by měl do kin přijít v květnu příštího roku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2