Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Mista: Talent ve znamení Kozoroha

Miluje rychlou jízdu autem, je závislá na hudbě, zbožňuje léto a nekonečnou sílu oceánu – krásná žena, žijící a tvořící především v noci, která si nevybírá v jídle a nejvíce jí chutná v nočních hodinách.

V době, kdy se teenageři rozmýšlejí, jakým směrem se ubírat, Mista už koncertuje v mnoha zemích světa. V devatenácti letech zaujala jako zpěvačka a houslistka na turné po Evropě, Asii i Africe. Za zmínku určitě stojí také vystoupení v Carnegie Hall v New Yorku.

Energie a živočišnost jsou synonyma, která Mistu absolutně vystihují. Moderní elektropop music a nejrůznější hudební fúze v jejím nekompromisním stylovém podání ji odlišují od ostatních interpretů na domácí scény. Hudební talent Místa – ve 24 letech dokazuje, že dnešní doba přeje cílevědomým lidem – je mladá talentovaná Slovenka, žijící střídavě v Belgii a v Praze. Vystudovala hudební konzervatoř v Bratislavě a vysokou školu v oboru housle a klavír.

magazin.cz

Velký úspěch zaznamenala Mista v roce 2010, kdy se ze šedesáti skupin a interpretů umístila na druhém místě soutěže Eurovize na Slovensku. V této soutěži zabodovala se songem Emotions, který si sama otextovala a složila k němu i hudbu.

V současnosti přichází zpěvačka a multi instrumentalistka s hitem United, podpořeným živou performance, kterou vytvořila ve spolupráci s choreografem Yemi A. D.

Mista je charismatickou osobností, která cílevědomě jde za svojí budoucností, a to nejen na domácím poli showbusinessu. Právě absolovovala turné po špičkových klubech na ostrově Malta a intenzivně se připravuje na koncerty v Čechách a na Slovensku. Podařilo se nám Mistu zastihnout na krátký rozhovor.

magazin.cz

Co pro vás jako zpěvačku znamená soutěž SuperStar?
Je to jedna z možností pro mladé talenty, jak se dostat do povědomí veřejnosti. Na druhé straně je to jen začátek a to rozhodující přijde až po soutěži – s jakými lidmi začnou spolupracovat, jaké písně budou tvořit.

Jste mladá a krásná dáma, je to pro vás výhodou v této branži?
Není to vždy jednoznačná výhoda. Velmi záleží na tom, co člověk vyzařuje zevnitř. Mnohdy i zpěvačky, které nevypadají jako modelky, mohou zaujmout svým charisma, a stanou se tak miláčkem publika.

Znamení Kozoroha vyjadřuje cílevědomost a tvrdohlavost – vystihují vás tato slova?
Cílevědomost ano, ale tvrdohlavost úplně ne. Mnohokrát se cítím nejistá ve svých názorech a ráda si nechám poradit od ostatních lidí. Konečné rozhodnutí nakonec i tak stojí na mně.

Ve svých 24 letech jste procestovala mnoho zemí, kde se vám líbilo nejvíce?
Nejvíc se mi líbilo v New Yorku. Město dýchá úplně jinou energií než města, na která jsem byla zvyklá v Evropě. Bylo to pro mě obzvláště mimořádné.

Jste krásná, dlouhonohá blondýna. Co říkáte na vtipy o blondýnách?
Ráda se u nich pobavím a zasměju se. Některé si dokonce i pamatuji a ráda je vyprávím svým přátelům.

Co dělá Mista, když zrovna není ve studiu a nenahrává nové písničky?
Každý můj den vypadá trochu jinak. Někdy mám problém naplánovat si aktivity na dva dny dopředu, protože můj program se velmi rychle mění. Dnes jsem v Praze a najednou se dozvím, že musím být druhý den pracovně v Bratislavě, nebo Belgii.

Kde se cítíte nejlépe: v Belgii, na Slovensku, nebo v Česku?
Každý člověk se nejlépe cítí tam, kde má pocit domova, bez ohledu na to, kde se narodil. A pro mě je takovým místem jednoznačně Česko. Velmi mi sedí česká nátura a samozřejmě i lidé. Neumím si představit, že bych žila kdekoliv jinde.

Co znamená pseudonym Mista?
Je to zkratka slova multiinstrumentalistka.

Tvrdě na sobě pracujete, nemyslíte si, že přicházíte o tzv. „párty léta“?
Pro mě je práce, kterou dělám, jedna velká párty a adrenalin, takže s tím, že mi něco utíká, si hlavu nelámu. Raději než večírky mám setkání s přáteli v pěkném klubu při kávě a dlouhých rozhovorech.

Vyzařuje z vás velká energie. Jsou i vaše písničky takové?
Určitě. Mám ráda pohyb a energii a snažím se to přenést i do svých písniček. Jsou to písně ve stylu elektro dance.

Řekněte pět slov, která vás nejlépe vystihují.
To bude těžké. Vytrvalost, přecitlivělost, jasnozřivost, pohodlnost a někdy přílišná opatrnost.

Co byste dělala, kdybyste nezpívala?
Určitě bych se věnovala kynologii a všemu, co souvisí se psy a jejich výcvikem. Mým snem je mít doma alespoň deset psů, věnovat se chovu a starat se o ně. Mám doma fenku kokršpaněla, která chodí všude se mnou jako moje spřízněná duše.

Máte čas při pracovním nasazení i na nějaký odpočinek? Jak vypadá?
Když mám jeden den pro sebe, tak ho většinou celý prospím.

Kde mohou čtenáři vidět poprvé naživo takovou mladou a ambiciózní dámu?
Před týdnem jsem se vrátila z koncertu na Maltě a hned začínáme s přípravou turné po českých a slovenských klubech, které začne v červnu. Veškeré informace a aktualizace koncertů najdete na mých stránkách, nebo zde.

magazin.cz

Co chystáte v nejbližší době?
Kromě turné pracuji na dokončení druhého alba a na novém singlu United, který brzy spatří světlo světa.

Jaký typ muže vám imponuje ?
Imponují mi muži, kteří mají v hlavě a v životě jasno a přesně vědí, co od života očekávat. Na vzhledu vůbec nezáleží – jde o vnitřní vyzařování.

Jak vzpomínáte na vystoupení v Carnegie Hall? V čem bylo jiné?
V Carnegie Hall jsem hrála na housle a zpívala. Byla to pro mě velká zkušenost. Už jen proto, že jsem z toho místa měla obrovský respekt jako každý hudebník, který tam vystupuje. Atmosféra v sále byla vynikající. Cítila jsem se jako na jiné planetě.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
Zbožňuji typická slovenská jídla – brynzové halušky, pirohy, pařené buchty – ráda si dám i dobrou čínu. Naprosto závislá jsem na klasickém českém vanilkovém Pribináčku. Dokážu jich sníst i deset denně a zapíjím je meruňkovým džusem.

Říká se o vás, že jste závislá na nákupu bot a pečlivě sledujete trendy v účesech. Jakou značku bot a které kadeřnictví byste nám doporučila?
Ano to je pravda. Co se týče bot, nemám vyhraněnou jednu značku, ale mezi moje oblíbené patří například boty Guess a Miss Sixty. Nedám dopustit na kadeřnický salon Petry Měchurové. Teprve v něm jsem zjistila, co je skutečná péče o vlasy a že vlasy mohu mít zdravé i přes neustálé úpravy a barvení

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!