Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Whitney Houston a Bobby Brown / foto: Featureflash / Shutterstock.com

Whitney Houston: Drogy jí zničily život

Americká zpěvačka a herečka Whitney Houston zemřela ve věku 48 let. Závěr kariéry jedné z největších hvězdy poznamenalo užívání drog.

Zpěvačka byla držitelkou šesti cen Grammy a celosvětově prodala na 170 milionů svých nahrávek. Většina z nás si jistě vybaví í její účinkování ve filmu Osobní strážce po boku Kevina Costnera.

 

Smrt zpěvačky oznámila před pár dny její mluvčí Kristen Foster. Jeden z policejních úředníků uvedl, že Whitney Houston byla nalezena mrtvá ve svém pokoji v hotelu Beverly Hilton v sobotu 11. února kolem 15:30 místního času. Byla identifikována přáteli a rodinnými příslušníky, kteří s ní byli v hotelu. „Nejsou tu žádné zjevné známky nějakého kriminálního úmyslu,“ řekl policista seznámený s případem.

 

magazin.cz

 

Později v průběhu dne se na internetu začaly objevovat první spekulace o příčině úmrtí. List Sunday Times jako první uvedl, že se zpěvačka mohla utopit ve vaně. Bulvární stránky TMZ.com uvedly, že zpěvaččino tělo bylo ovšem před příjezdem policie z vany vyjmuto, a proto byla nařízena soudní pitva. Podle serveru policie dál prohledává pokoj, kde již v sobotu našla několik lahviček s pilulkami i předpisy na léky, které zpěvačka dlouhodobě užívala.

 

Závislost na kokainu a marihuaně

Whitney Houston vydala sedm studiových alb a jen v samotných Spojených státech prodala přes 55 milionů nahrávek. Manželství se zpěvákem Bobbym Brownem, s nímž se rozvedla v roce 2007, společně s alkoholem a drogami jí však kariéru zničilo. Prošla několika odvykacími kúrami, naposledy loni. Předloni přitom oznámila návrat na scénu. Na následném evropském turné však působila jako duchem nepřítomná a selhával jí hlas. Některé plánované koncerty nakonec musela zrušit.

 

Konec její kariéry byl ale výstražnou ukázkou toho, kam může vést užívání drog. Prodej alb prudce klesl a přestaly přicházet nové hity. Její image byla poškozena divokým chováním a bizarním vystupováním na veřejnosti. Whitney Houston přiznala užívání marihuany i kokainu.

 

Zpráva o její smrti přišla krátce před předáváním cen Grammy, které se uskutečnily v noci na pondělí po zpěvaččině smrti. Předpokládalo se, že Houston při ceremoniálu vystoupí. Nakonec se tak tedy nestalo a celý večer se nesl v duchu vzpomínání na mrtvou hvězdu. Téměř všichni pozvaní hosté jí také vzdali holt a to buď přímo na podiu anebo alespoň oblečením v černé barvě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2