Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Erotické pomůcky: Moderní vynález?

Kdy a proč vznikly erotické pomůcky? Patří také do manželského sexu? A co tvrzení, že je prý používají jen lidé neuspokojení nebo homosexuálové?

První nálezy erotických předmětů se datují do období 20 000 až 15 000 let př. n. l. Jedná se o kamenné či kostěné penisy. Zda však tyto předměty skutečně sloužily jako erotické pomůcky, nemůžeme s jistotou potvrdit.

Prokazatelně každopádně erotické pomůcky existují přibližně více než 2500 let. Používali je staří Egypťané, Řekové a Římané, kteří dokonce vyráběli svíčky ve tvaru velkých penisů. Starobylé čínské rukopisy vysvětlují, jak podvázat penis hedvábnou šňůrkou pro udržení erekce. Pověstný byl také čínský ježek: jednalo se o zlatou obdobu dnešních kroužků na penis, na kterém byl připevněn kroužek z jemného tenkého peří.

magazin.cz

 

Vibrátor vede

Záležitostí moderní doby je vibrátor. Stal se nejúspěšnější erotickou pomůckou, která je běžně k dostání ve všech erotických obchodech. Můžete si dokonce vybrat z pestré nabídky velikostí, tvarů, materiálů a speciálních přídavných vybavení ke stimulaci klitorisu a podobně.

Sexuologové, urologové i gynekologové mnohdy rovněž zdůrazňují důležitou roli erotických pomůcek při léčbě některých sexuálních poruch. Často je právě vibrátor považován za nejspolehlivější nástroj k dosažení sexuálního vzrušení a orgasmu u anorgasmických žen. Vibrátorem lze dráždit klitoris i vaginu. V nabídce jsou jednoduché modely s různými rychlostmi a dokonce i s drsným povrchem se speciálními výběžky.

magazin.cz

 

Než byly objeveny účinné léky na dosahování erekce, byla u mužů řešením problémů s poruchami erekce například vakuová pumpa. Dlouhodobé oblibě mezi erotickými pomůckami se těší pryžové škrticí kroužky, které prý napomáhají většímu mileneckému úspěchu. Krev je při erekci zadržena v penisu, takže erekce trvá déle. Některé kroužky jsou uzpůsobeny i pro stimulaci klitorisu partnerky při pohlavním styku.

V současné době kupuje erotické pomůcky více než čtvrtina heterosexuálních mužů a žen a více než polovina homosexuálů. Nejčastější motivací všech žen i mužů je zkvalitnění sexuálního prožitku při autoerotických hrách a hned na druhém místě je důvodem k jejich koupi zpestření manželské nebo milenecké sexuality.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!