Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

O sexu a lásce vážně i nevážně

V lásce i sexu to občas neklape přesně podle našich představ a mnohdy se sami sebe ptáme, zda je to v pořádku.

Někomu se zase třeba honí hlavou, jestli mají sex se svým partnerem dostatečně často, nebo jestli to mezi partnery nevázne v komunikaci. Těmito a podobnými otázkami se zabývala americká studie. Té se zúčastnilo pět tisíc svobodných lidí a tisícovka manželů. Výsledky tohoto výzkumu jsou zajímavé i úsměvné.

 

Zvědavé ženy

Při seznamování s osobou opačného pohlaví se chtějí ženy i muži o svém protějšku dozvědět co nejvíce informací, to je přirozené a pochopitelné. Ženy jsou však v tomto ohledu mnohem zvědavější než muži. Až čtyřicet osm procent žen přiznalo, že když se chystají na první nebo druhou schůzku s novým mužem, něco si o něm už zjistí od jeho přátel či na sociálních sítích. Dámy zkrátka nechtějí čekat na to, co se z muže vyklube a chtějí přesně vědět, do čeho jdou.

 

Sexuální život a manželství

Mnoho lidí se domnívá (a zároveň se toho bojí), že vstup do manželství znamená konec spokojeného sexuálního života. Pokud se toho obáváte i vy, nemusíte. Více než čtyřicet jedna procent sezdaných párů má pravidelný sex, a to alespoň jednou týdně. Z průzkumů také vyplývá, že vdané ženy myslí na sex mnohem častěji než ty svobodné.

 

magazin.cz

 

Sexuální život a finanční problémy

Bohužel, finanční problémy se negativně projeví ve vašem milostném životě. Čím je vaše finanční situace horší, vaše peněženka prázdnější a dluhy větší, tím více přibyde problémů v oblasti sexu i v lásce. Podle studií by takřka pětašedesát procent lidí snad nikdy nezůstávali v dlouhodobém vztahu s osobou, která má finanční problémy nebo dluhy.

 

Vzájemná komunikace

Dobrá komunikace mezi partnery patří mezi nejdůležitější součásti každého vztahu. V tomto ohledu jsou na tom hůře manželé než svobodní jedinci. Lidé v manželském svazku mají větší problém o potížích a nespokojenosti v milostném životě mluvit.

 

Manželství

Poslední dobou se moc jedinců do manželského svazku zrovna nehrne. Přitom podle výzkumů by se chtělo ženit či vdávat devět z deseti dotázaných lidí. Pokud by je někdo požádal o ruku či našli ideálního partnera, se kterým si umí představit život, volili by manželský svazek i přesto, že by si nejprve chtěli vybudovat kariéru.

 

Přátelství s benefity

V moderní době je tzv. přátelství s benefity, tedy s výhodami, velmi oblíbenou a rozšířenou záležitostí. Mnoho lidí si tedy užívá nezávazný sex, a to až čtyřicet sedm procent. Oproti tomu třicet sedm procent jedinců čeká na intimnosti až do chvíle, kdy se jim bude vztah jevit jako plnohodnotný.

magazin.cz

 

 

Orgasmus není podstatný

Snad každý člověk chce mít kvalitní a spokojený sexuální život. Výsledky výzkumů však ukazují, že dosažení orgasmu není pro většinu lidí to hlavní, co od sexu i vztahu chtějí. Podle posledních studií se občas vyvrcholení neobjeví u čtyřiceti devíti procent žen a asi čtyřiačtyřiceti procent mužů.

 

Rodiče a partner

Průzkumy dokazují, že velké procento mužů se chce seznámit s rodiči své partnerky. Většinou to však nedávají své drahé polovičce nijak najevo. Zpočátku se u nich objevuje také nejistota, kdy se bojí negativní reakce matky i otce, či nepříjemných dotazů a poznámek.

 

Sdílení milostných zážitků

Myslíte si, že to, co se stane ve vaší ložnici, to v ní také zůstane? To nemusí být pravda. Více než třiadvacet procent mladých lidí probírá svůj milostný život i erotické zážitky se svými kamarády. V mnohých případech si mezi sebou přátelé čtou milostné zprávy či prohlížejí intimní fotografie svých partnerů.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2