Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Proč mizí chuť na sex?

Nemáte v poslední době chuť na sex takovou jako dřív? Nebojte se, to nejste sami. Stejný problém se objevuje u každé třetí ženy a zhruba u patnácti procent mužů. Nezoufejte, chuť na sex můžete získat zpět.

Antikoncepce

Hormonální antikoncepce ve formě pilulek je jednou z nejčastějších příčin ztráty chuti na sex u žen. Mnohdy totiž pilulky snižují v těle přirozenou produkci testosteronu, který ale k vášnivým erotickým hrátkám potřebujeme. Antikoncepce často stojí i za bolestivým pohlavním stykem. Z tohoto důvodu ji ženy musí i vysazovat. Stačí však jenom znát složení pilulek a jejich vedlejší účinky. Nejdůležitější je konzultace s lékařem, který pacientkám předepíše tu nejvhodnější antikoncepci. A s ní se může chuť na sex vrátit.

magazin.cz

 

Léky

Pokud užíváte třeba léky na vysoký tlak, na úzkosti či deprese, může s nimi zmizet chuť na sex. Často je tento problém zmíněn i v příbalovém letáku jako vedlejší účinek. Zkuste se zeptat svého lékaře, zda neexistuje nějaká alternativa, která by vás tolik neomezovala. Jistě spolu najdete řešení.

 

Starost o domácnost

Pokud se o domácnost stará jenom jeden z partnerů, je to chyba. A projeví se i v oblasti sexu. Podívejme se na to názorně. Oba jste přes den v práci a domů přijdete unaveni. Jenomže zatímco muž si po příchodu domů sedne k televizi, žena začne uklízet, připravovat večeři, případně se starat o děti. Není se pak čemu divit, že je žena večer unavená a jediné na co myslí je spánek. Pokud je to i váš případ, rozdělte si s partnerem domácí práce. A chuť na sex se jistě zase objeví.

 

 

Zařízení bytu

Ideální je, když partneři spí v jiné místnosti než jejich děti. V ložnici by také neměla být televize a domácí mazlíčci. To všechno totiž spolehlivě zničí chuť na sex. Zařiďte si byt tak, aby vás při intimních chvilkách nic nerušilo.

magazin.cz

 

Čas na sex

Možná to zní trochu hloupě, ale spousta lidí na sex prostě zapomíná. Ale diář má snad každý plný několika úkoly za den. Sex si tam poznamenávat samozřejmě nemusíte, jenom na něj myslete. Pokud si za den několikrát představíte krásně chvilky se svým partnerem, jistě budete mít na sex chuť a najdete si na něj čas. Také si všechny povinnosti uspořádejte tak, aby vám na milostné hrátky zbyl čas a hlavně energie.

 

Stres

Snad nejlepší by bylo dopřát si před intimní chvilkou trochu klidu a relaxovat. Stačí jenom chvilka, abyste zapomněli na všechny problémy a starosti. Pak budete hned na sex lépe naladěni. Stres je totiž častým zabijákem chuti na sex. Proto se ho zbavte.

 

Schůzka

Pokud se s partnerem či partnerkou každý večer jenom díváte na televizi, chuť na sex se asi jen tak neobjeví. Podnikněte spolu tedy něco neobvyklého. A to může být obyčejná schůzka v restauraci či kavárně, návštěva kina nebo divadla či obyčejná procházka. Věnujte se jeden druhému a hned se budete raději oddávat něžnostem.

 

 

Strava

Ztráta chuti na sex může souviset i se složením jídelníčku. Pokud denně konzumujete tučná a těžká jídla, není to zrovna nejlepší. Naopak lehká strava je ideální. A co si budeme nalhávat, s plným žaludkem má chuť na sex jen málokdo. I vysoká hladina cholesterolu v krvi vám ubírá chuť na sex. Lidské tělo je pak i údajně méně citlivé na dotek. Změna jídelníčku tedy někdy vztahu prospěje.

magazin.cz

 

Problémy při pohlavním styku

Asi každý už někdy zažil sex, který nebyl zrovna ideální. Problém často pomůže vyřešit lubrikační gel. Je běžně k dostání, a to v několika variantách. Pořídit si tak můžete třeba hřejivý lubrikační gel, který poskytne nejen zvlhčení, ale také vám pomůže ke vzrušení. A všechno ostatní už bude hračka.

 

Pohyb

Dobrá fyzická kondice souvisí se spokojeným sexuálním životem. Proto se pravidelně hýbejte. Najděte si třeba s partnerem aktivního koníčka. Může se jednat o výlety, běh nebo třeba hru. Pohyb a čas strávený spolu, to vše vám vrátí chuť na sex. Podle odborníků vám k tomu stačí třicet minut fyzické aktivity za týden.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!