Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejčastější úrazy při sexu

Sex nám má přinášet rozkoš, potěšení a uspokojení. Někdy se však mají erotické hrátky na svědomí bolest. A to člověk ani nemusí praktikovat netradiční polohy připomínající spíše akrobatické cvičení.

Že je zranění při sexu poměrně běžnou záležitostí, o tom svědčí lékařské statistiky. Časté jsou odřeniny, modřiny, bolavá a zablokovaná záda, ale také mnohem vážnější a bolestivější úrazy.

 

„Zlomený“ penis

Protože penis neobsahuje žádnou kost, nemůžeme mluvit o jeho zlomenině. Jedná se spíše o „zalomeninu“. V návalu vášně a náruživosti se totiž může penis snadno zalomit (a to se často stává). Zároveň se natrhnou topořivá tělíska. Takový úřad je velmi bolestivý, penis pak také obvykle opuchá a modrá. Někdy dojde až k trojnásobnému zvětšení jeho velikosti. Jako první pomoc je nejlepší okamžité chlazení. Když bolest trochu ustoupí, musí muž neprodleně vyhledat lékaře. Toto zranění se musí správně léčit, jinak by mohlo dojít k trvalému poškození erekce i močové funkce penisu.

magazin.cz

 

Utržení uzdičky

Opět se jedná o zranění vzniklé v důsledku přílišné náruživosti, často také ženy svým partnerům tento úraz způsobí rukou. A muž si tak ublížit může i sám. Stačí velmi prudké dráždění penisu a snadno se může uzdička, tedy kůže spojující předkožku se žaludem, natrhnout nebo dokonce utrhnout. Co v takovém případě dělat? Nejdříve je důležité zastavit krvácení (nejlépe obvazem) a poraněné místo ledovat. Opět je žádoucí vyhledat lékařskou pomoc. Lékař podle závažnosti zranění určí následující kroky, aby došlo k zahojení bez komplikací. V některých případech musí muž podstoupit drobný chirurgický zákrok. Utržená uzdička se musí sešít, jinak hrozí potíže s erekcí.

 

 

Napadení zvířetem

I když to zní poněkud komicky, z lékařských statistik je patrné, že velmi často zraní člověka při sexu zvíře. A ne, nebojte se, zvíře se přímo erotických hrátek nezúčastní. Jenom se často domácí mazlíčci nacházejí ve stejné místnosti jako souložící pár. A zvíře instinktivně chrání své pána. Proto když zvíře uslyší, jak jeho pán vzdychá a křičí, brání ho. A o nejčastěji tak, že napadne domnělého nepřítele, tedy sexuálního partnera svého pána. Lékaři na pohotovosti se proto celkem běžně setkají s pacienty, které při sexu pokousal pes, nebo poškrábala kočka.

magazin.cz

 

Odřeniny

Jedná se o odřeniny pohlavních orgánů. Ty většinou nevzniknou v důsledku prudkého tempa při sexu, ale spíše je má na svědomí délka trvání pohlavního styku. Sex trvající několik hodin sice může znít pro někoho lákavě, ale naše sliznice a kůže by se tomu nejraději vyhnuly. Po nějaké době totiž dojde k vysychání sliznic a na kůži se objeví odřeniny. Tomu lze naštěstí zabránit. Stačí používat lubrikační gel. Pokud už se však toto zranění objevilo, je lepší alespoň na dva dny na sex zapomenout. Hojení urychlí měsíčková či heřmánková mast.

 

 

Foukání

Možná se vám to bude zdát zvláštní, ale někteří muži foukají ženě do pochvy. To sice nepůsobí žádné zranění, ale následky jsou vážné a nepříjemné. Vzduch z pochvy totiž nemá kudy uniknout. Tak putuje dělohou, vejcovody až do břicha a střev. Často pak ženy míří na pohotovost s velkými bolestmi břicha a musí podstoupit operaci žlučníku nebo slepého střeva. V těhotenství je pak ohrožen i život ženy. Rozhodně tedy podobné sexuální praktiky nezkoušejte.

magazin.cz

 

Poševní křeč

 

  

Může to znít neuvěřitelně, ale skutečně se to může stát. Žena může při sexu dostat křeč do poševního svalstva, což pohlavní styk velmi znepříjemní a většinou i znemožní. Také muži to nebude vůbec příjemné, protože stažené poševní svaly mohou způsobit velký tlak na penis. Naštěstí křeč ve většině případů po krátké chvíli zmizí tak rychle, jako se objevila. Ojediněle však musí páru od tohoto problému pomoci lékař. Ten obvykle podá ženě injekci na uvolnění svalstva. Nejčastěji vzniká poševní křeč jako následek nějakého traumatu, ať už ze samotného pohlavního styku či konkrétní polohy či praktiky.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!