Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Věrnost se vyplatí

Partnerské vztahy často nejsou vůbec jednoduché a dokáží nám zamotat hlavu. Bohužel mnohdy zapomínáme na to, že spokojený vztah nevzniká sám. Musí se o něj zkrátka pečovat, aby se neztratila láska, vášeň a porozumění.

Pokud se na vztahu nepracuje, vztah se pomalu hroutí a nezřídka situace vede k nevěře. Věřte ale tomu, že to není správné ani dlouhodobé řešení. Nevěra se totiž nevyplatí. Odborníci sice nevěru nijak zvlášť neodsuzují, ovšem ani jí moc nedoporučují. Naopak se domnívají, že věrnost se ve vztahu vyplatí. Následující fakta vás o tom možná také přesvědčí.

 

Důvěra

Možná i vy už jste někdy na vlastní kůži zažili, jak dokáže nevěra ve vztahu narušit důvěru. Často pak k obnovení důvěry ani nedojde. Když už s partnerem tuto nepříjemnou zkušenost nějakým způsobem překonáte, stejně váš vztah už nebude takový jako dřív. S každou krizí si vzpomenete na to, jak vás partner zklamal. V tomto případě musí oba partneři na vztahu začít pracovat, a to opravdu intenzivně. Jedině spolu se vše mohou pomoci překonat.

 

Blízkost a intimita

Spolu s nevěrou mizí ve vztahu vzájemná blízkost a intimita. Nevěrný člověk to zkrátka přestane potřebovat. A bez blízkosti a intimity se začne vztah pomalu hroutit.

magazin.cz

 

Zdravotní stav

Docela dobrým důvodem, proč si rozmyslet nevěru, je váš zdravotní stav. Pokud máte jednoho stálého partnera, nemusíte mít o své zdraví obavy. To se o úletech říct rozhodně nedá. Ovšem kdo myslí na své zdraví, když se například spojí vášeň a alkohol?

 

Lhaní

Pokud jste se rozhodli pro nevěru, musíte počítat s tím, že svému partnerovi budete muset neustále lhát. Otrlým jedincům to možná nemusí dělat žádný problém, ovšem časem to i je přestane bavit. Podvádění partnera by vám jistě časem začalo působit problémy a za chvíli se také člověk začne ve svých lžích a výmluvách sám ztrácet. Proč si tedy ke svým každodenním starostem přidávat ještě tuto?

magazin.cz

 

Svědomí

Věřte tomu, že každého nevěrníka začnou čas od času pronásledovat výčitky svědomí. A právě to je častý důvod prozrazení nevěry. Špatné svědomí totiž mnohdy způsobuje změny chování, které jsou pro partnera nápadné. Výčitky svědomí jen tak nezmizí. Není lehké je odstranit. Navíc člověka pomalu ničí. Také proto je lepší se nevěře vyhnout.

 

Snadné odhalení

Uvědomujete si vůbec, jak snadno lze nevěru odhalit? Není to žádná věda. S milencem či milenkou vás může někdo známý či dokonce člen rodiny potkat a následně vše říci vašemu partnerovi. Prozradit vaší nevěru může i zpráva či telefonní hovor milenky či milence v nevhodnou dobu. Nevěru je zkrátka docela snadné odhalit.

magazin.cz

 

Zázemí

S partnerem jste si určitě dlouho a pracně budovali společné zázemí. Není tedy škoda všechno narušit, často nenávratně, jenom kvůli nevěře? Zázemí není jenom o materiální stránce, ale také o té citové a duchovní. A právě to vám pravděpodobně začne chybět, pokud se váš vztah zhroutí. A jenom kvůli nevěře či jednomu úletu. Stojí to za to?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2