Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nebojte se mluvit s partnerem o sexu

Sex je základem šťastného partnerského soužití. Pokud to v sexu skřípe, negativně se to projeví na kvalitě vztahu.

Přitom není zas také těžké dosáhnout toho, abyste si intimní chvilky se svým partnerem užili naplno. Dobrý zdravotní stav je pochopitelně podmínkou. Dále vám perfektní sex zajistí upřímná komunikace s partnerem. Nestyďte se o sexu mluvit. S kým jiným byste o této záležitosti měli hovořit, než právě se svým partnerem či se svou partnerkou.

O společném sexuálním životě by měli partneři spolu mluvit. Je důležité probrat některá témata a vyřešit případné problémy. Pokud to neuděláte, vztah se začne pomalu kazit. Dalo by se říct, že spokojený sexuální život znamená i šťastný vztah.

magazin.cz

Stanovení mezí

Důležité je určit si se svým partnerem meze, které v oblasti sexu nechcete překročit. Ať už ze strany jednoho z partnerů či obou. V sexu byste nikoho neměli nutit do praktik, které mu jsou proti srsti a nelíbí se mu nebo přímo hnusí. Ovšem váš partner vám do hlavy nevidí, a proto mu o takovýchto věcech musíte říct. Teprve potom to může respektovat.

Nepříjemné záležitosti

Nehody a nepříjemné záležitosti se asi někdy objeví v každém sexuálním životě. Může se jednat o nevhodné praktiky, potíže s erekcí nebo třeba nečekanou menstruaci. Ať už  se vám stane cokoliv, nebojte se o tom se svým partnerem nebo se svou partnerkou mluvit. Nemusíte nic rozebírat do sebemenších detailů, ovšem mlčením také nic nevyřešíte. Trapasy se zkrátka nevyhnou ani sexuálnímu životu. Nic si z toho nedělejte. S důvěrou a pochopením ve vztahu vše vyřešíte.

magazin.cz

Co vás vzrušuje

Aby vám to v sexu klapalo, musí váš partner nebo vaše partnerka vědět o tom, co vás vzrušuje. Pokud váš protějšek naopak vyzkouší něco, co u vás vášeň rozhodně neprobouzí, řekněte mu to narovinu. Když se vám to bude líbit, oznamte mu to také. Váš sexuální život to může zkvalitnit a posunout dál.

Inspirace

Chcete vyzkoušet něco nového? Nebojte se to svému partnerovi říct. Pokud se trochu stydíte nebo nevíte, jak na dané téma začít mluvit, zkuste to naznačit. Podívejte se třeba se svým partnerem na erotický film či video, prolistujte knihy se sexuální tematikou. Nové praktiky, hračky či polohy váš sexuální život jenom obohatí.

magazin.cz

Experimentování

Jak již bylo zmíněno, nové sexuální polohy, praktiky nebo použití erotických hraček může vašemu sexuálnímu životu jenom prospět. Zvláště pak v případě, kdy vztah (a s ním i sex) zasáhl stereotyp a dost možná i nuda. Pokud už si sex neužíváte naplno tak jako dřív, promluvte si o tom se svým partnerem. Zkuste třeba trochu experimentovat v rámci předem stanovených mezí.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!