Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Virtuální vášeň / foto: Depositphotos / GetFound

Co byste měli vědět o masturbaci

Možná to děláte, nebo tvrdíte, že ne, ale přece jenom… Orgasmus patří mezi základní fyziologické potřeby, a přestože je mezi námi nezanedbatelné množství asexuálů, kteří jej k životu nepotřebují, pro většinu se jedná opravdu o věc, bez které se dá žít jen velmi špatně.

Nedostatek uspokojení často vede ke špatným náladám, výbuchům vzteku (věděli jste, že vibrátor vznikl původně jako léčebná pomůcka proti hysterii?) i k celkové fyzické nepohodě. Odpírání si potěšení tak rozhodně není zdravé, jak se nám snaží namluvit náboženští fanatici. Naopak nám může nenávratně uškodit.

Proto se dnes podíváme na pár zajímavostí a benefitů masturbace, které vás možná překvapí.

20 % žen uvádí, že ji nikdy nezkusily

Podle studie z roku 2015 až 20 % žen masturbovat nikdy nezkusilo. Přitom se jedná o jednu ze zdraví nejprospěšnějších věcí. Ale na druhou stranu se jedná o studii z USA, kde stále přetrvávají puritánské názory. Není se tak příliš čemu divit. Pokud vám víru v to, že je dotek na intimních místech špatný už od dětství, jen těžko se toto přesvědčení v dospělosti vytlouká. A za zkoušku to rozhodně stojí, protože masturbace:

Může zlepšit váš sexuální život i vztah

A to platí jak pro muže, tak pro ženy. Pokud dokonale poznáte své tělo při masturbaci, v klidu si zjistíte, jak fungujete. Co se vám líbí a kde už dotek tak příjemný není. K tomu při masturbaci a orgasmu dochází k uvolnění těla i hormonů, které vám navodí lepší náladu, takže není o čem přemýšlet! Navíc – s množstvím přichází větší chuť. Že nemáte ve vztahu moc náladu na sex? Zkuste to párkrát sama a za chvíli se na partnera plná vášně vrhnete ještě s radostí. A platí to i naopak. Nebojte se svému muži dopřát trochu času o samotě. Uvidíte, že se vám v posteli bohatě odvděčí.

Snižuje bolest i výkyvy nálad při menstruaci i PMS

Pokud se k tomu přes bolest dostanete, uvolnění pomocí orgasmu je skvělý bojovník s bolestí břicha a zad při menstruaci. I v dnech před je skvělým pomocníkem, který vás alespoň na chvíli zbaví bolesti i výkyvů nálad. Masturbace, ať už s erotickými pomůckami či bez, je během ženských dnů skutečně tou nejchutnější „pilulkou“.

Mužská masturbace s pomůckami je stále ještě trochu tabu

Přestože mužskou masturbaci bere většina lidí jako něco přirozeného, bez čeho by muž nepřežil, stále si v prodejích stále vedou mnohem lépe erotické pomůcky pro ženy – od dilda po vibrátory.

Chcete svého muže překvapit skutečně ideálním dárkem? Zamiřte na online sexshop do sekce masturbátorů – jistě najdete to pravé.

Masturbace je skutečně prospěšná pro celkový fyzický i psychický stav. Pokud se jí snad ještě stále ze studu vyhýbáte, je na čase jej zlomit. A poznat, co všechno se právě vašemu tělu skutečně líbí.

Co byste měli vědět o masturbaci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!