Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Milování v těhotentsví / foto: shutterstock

Může být zvýšená chuť na milování v těhotenství problém?

Čekáte miminko a tělo má pořád stejnou chuť na milování nebo větší? Bojíte se, abyste skotačením v posteli drobečkovi, kterého nosíte pod srdcem, neublížila? Nebojte se.

Budete mít miminko a chuť na milování stále je?

Pokud čekáte miminko a chuť na milování a sex jako takový vás nijak neopustila, gratulujeme. A nejen vám, ale i vašemu partnerovi. Sex v těhotenství opravdu není tabu nebo zakázaný, pokud tedy všechno probíhá, jak má, a lékař neřekne jinak.

Za předpokladu, že jste zdravá, těhotenství má standardní průběh a miminko se vyvíjí jak má, nic nebrání tomu, abyste se oddávala milování až do finálního stadia těhotenství. Miminko je v děloze dobře chráněné.

Milování v těhotenství
Milování v těhotenství – Zdroj: Shutterstock.com

Silnější libido je normální

Některé ženy mohou v těhoteství pociťovat větší chuť na sex. Je to způsobeno zvýšenou hladinou estrogenu a dalších hormonů. Ženská prsa i pochva jsou více prokrvené a tudíž i citlivější. Mnohým ženám se v těhotenství zdají erotické sny. Pokud se žena cítí i v těhotenství atraktivní a partner její zvýšenou sexualitu zaznamená a ztotožňuje se s ní, je to sen.

Jak se milovat s bříškem

Jak již bylo zmíněno, pokud těhotenství probíhá v pořádku, žena se cítí dobře a má partnera, který její snadnou vzrušivost a chuť na milování akceptuje a sdílí, je potřeba jen sexuální hrátky uzpůsobit velikosti bříška. V pozdějším stadiu těhotenství se jeví jako nejvhodnější zaujmout polohu z boku při milování. Penis neproniká tolik do partnerky, žena si sama určuje intenzitu a bříško není nijak utlačováno. Misionářská poloha není příliš vhodná. Milování by mělo být ohleduplnější a opatrnější, nicméně, to nikterak nebrání si sex v těhotenství užít.

Něžnosti v těhotenství
Něžnosti v těhotenství – Zdroj: Shutterstock.com

Těhulky jsou sexy

Pokud se stane a i přes vaše zvýšené libido zaznamenáte stín pochybnosti, jestli jste stále atraktivní, okamžitě tento pocit zažeňte. Podívejte se na sebe do zrcadla. V bříšku nosíte nový život, přivedete na svět nového človíčka. Co záleží na kilech navíc nebo nové jizvičce na těle. Jste krásná a silná žena, tak si užívejte si života.

 

Zdroj:

https://www.denik.cz/zdravi/sex-v-tehotenstvi-neni-se-ceho-obavat-rika-lekar-20181117.html

 

Je zvýšená chuť na milování v těhotenství problém?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!