Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vztah na dálku / foto: shutterstock

Může dlouhodobě fungovat vztah na dálku?

Většinou je to tak, že v partnerském vztahu je to muž, který tráví mnoho času mimo domov. Řidiči kamionu, montéři pracující dlouhodobě v zahraničí a další profese vyžadují smířit se s tím, že je něco za něco.

Práce s několikadenními pobyty mimo domov má svá pro, ale i proti

Většinou za prací, kdy jste mimo domov několik dní, někdy i týdnů, stojí vyšší výdělek, než by se podařilo vydělat v běžné práci, nebo chcete-li s běžnou pracovní dobou a každodenním návratem domů. Jsou to ale těžce zasloužené peníze. Doma necháváte svou manželku nebo přítelkyni a věříte, že se nic nestane. Že nebude potřebovat opravit kapající kohoutek, že nebude nemocná a především, že nevyužije vaší dlouhé nepřítomnosti a nepodvede vás.

Osamocení
Osamocení – Zdroj: Shutterstock.com

Zvláště ta poslední možnost, toho, co se může stát, děsí muže nejvíce. A asi každý už minimálně jednou slyšel o tom, jak předčasný neohlášený návrat domu znamenal pěkný průšvih. Ano, některé ženy z pocitu osamělosti nebo snad nudy využijí dlouhé nepřítomnosti partnera k tomu, aby měly románek. Každý víme, co si pod tím představit.

Ne všechny ženy jsou stejné, některé si umí vážit toho, co chlap pro rodinu dělá

Neházejme však všechny ženy do jednoho pytle. Mnoho partnerek si je moc dobře vědomo toho, co pro ně a pro rodinu muž dělá. Vědí, že zrovna tak, jak se stýská jim, se stýská i jejich drahé polovičce. Cítí, že by byl radši každou noc po jejich boku. Že by dal přednost před tím, než spát sám v kabině kamionu nebo na hotelovém pokoji, možnosti tulit se ke své lásce pěkně v pohodlí domova. Ano, není to jednoduché věřit si navzájem natolik, aby nevznikaly pochybnosti, co ten druhý zrovna dělá a s kým. Chce to mít pevný vztah a vzájemnou důvěru. Trochu se zkuste řídit tím, že co nechcete, nedělejte sami. Potom můžete spát v klidu, i když jste od sebe vzdáleni mnoho kilometrů. Věřte sobě, že jsou vaše city natolik silné, že byste tomu druhému neublížili, a pak můžete mít jistotu, že ten druhý to má zrovna tak.

Láska a důvěra
Láska a důvěra – Zdroj: Shutterstock.com

Láska je věc křehká, ale pevná. Milujte své protějšky, i když nejsou s vámi. Neohlášený příjezd muže z cest bude pro ty správné ženy vždy jedině milým a vítaným překvapením.

 

Zdroj:

https://zena.aktualne.cz/vztahy/vztah-na-dalku-ma-silu-vydrzet/r~32bfed84056711e7bc17002590604f2e/

Může dlouhodobě fungovat vztah na dálku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!