Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ponižování / foto: shutterstock

Nežijete náhodou v toxickém vztahu?

Asi každý z nás měl v životě už partnera. Pokud ale má někdo z nás toxického partnera, rozhodně to není v pořádku a zdravé soužití. Jak se takový partner vlastně projevuje?

Pokud už toxického partnera máte, často vám to ani nemusí docházet, že s někým takovým žijete. Ale jsou zde některé vzorce chování, které by vám mohly otevřít oči, s kým to vlastně žijete.

Toxický vztah
Toxický vztah – Zdroj: Shutterstock.com

Tajíte jeho chování před všemi 

Možná jste od něho slyšela spoustu nadávek, ponižoval vás, ale vy místo, co byste se s tím svěřila někomu blízkému, tak přede všemi děláte divadlo, že máte úžasný vztah a jste dokonalý pár. Pokud tomu tak je, je to jeden ze znaků, že jste nejspíše potkala opravdu toxického partnera.

Nutí vás, abyste se změnila 

Líbí se vám nosit sukně a on vás uráží a chce, abyste nosila džíny? Nosíte nějaký styl oblečení a on vám to vymlouvá a říká, že chce, abyste se změnila? Nebo máte nějaký svůj koníček a on vám ho zakazuje? V takovém případě rychle utíkejte pryč! Člověk, který vás doopravdy miluje, vás bude milovat takovou, jaká doopravdy jste.

Agresivní partner
Agresivní partner – Zdroj: Shutterstock.com

Ponižující vás před vašimi blízkými a před rodinou

Pokud jste ho přistihla, že vás ponižuje, a to nejen v soukromí, ale i před ostatními, je to další varovný signál, který by vám měl dát najevo, že od takového partnera byste měla co nejrychlejším tempem odejít. Určitě vás nebude ponižovat někdo, kdo vás nade všechno miluje, tomu věřte.

Dává vám pocit, že je něco víc než vy

Pokud máte ve vztahu neustále pocit, že se nad vámi druhý povyšuje a jste pro něj jen služka, nebo dává vám najevo, že jste nic a on je dokonalý, nejspíš jste narazila na psychopata a manipulátora, který se v ponižování vysloveně vyžívá.

Toxické partnerství
Toxické partnerství – Zdroj: Shutterstock.com

Máte rozlišné pohledy na společnou budoucnost

Toto je další věc, která by neměla být příliš odlišná. Je jasné, že si všechno nemůžete představovat stejně, ale v těch základních myšlenkách o vaší budoucnosti byste se neměli příliš lišit. Pokud on si chce například ještě užívat a vy už byste chtěla rodinný život, nejspíše se nikdy neshodnete, ještě k tomu, když nechce udělat kompromis.

 

Zdroj:

https://www.zeny.cz/vztahy-a-rodina/deset-varovnych-signalu-spatneho-vztahu-kdy-zbystrit-6459.html

Nežijete náhodou v toxickém vztahu?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!