Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexuální hrátky / foto: shutterstock

Jak vypadá zdravý sexuální život?

Zdravý sexuální život je důležitý bez ohledu na to, v jakém stavu je váš vztah. Jak se ale vyznačuje takový zdravý sexuální život?

Děláte věci, které vás baví, a odmítáte věci, které nechcete

Pokud jde o váš milostný život, je důležité naslouchat svým přáním a potřebám a nezapojovat se do uspokojování partnera natolik, že vás to přestane bavit. To se týká i toho, kdy a kde máte sex. Pokud jste opravdu příliš unavení a vystresovaní, není nic špatného na tom, když si místo toho zdřímnete. A pokud milování ve sprše není nic pro vás, pak si to upřímně přiznejte a najděte s partnerem kompromis.

Milování ve sprše
Milování ve sprše – Zdroj: Shutterstock.com

Otevřeně komunikujete s partnerem o všem

Jediný způsob, jak se váš partner dozví, co chcete a co nechcete, je ten, že mu to skutečně řeknete. Někdy lidé upadají do zvyku léta předpokládat, že jejich partner to ví a jen nechce nebo se nezajímá o to, aby jim dal to, co si přejí. Nepředpokládejte nic. Neustále komunikujte. Lidé zapomínají a my se měníme a rosteme, včetně toho, co od vztahu chceme po fyzické stránce.

Po sexu se cítíte dobře

Navzdory mýtu, kterým nás média krmí, že sex je skvělý všelék, se někdy můžete po sexu cítit sklesle. Pokud se však po milování neustále cítíte sklesle, je to znamení, že něco není v pořádku.

Váš sexuální život má pohyb

A to není narážka na visení na lustru! Jde o to, aby sexuální život nebyl stereotypní a nudný. Zdravý sex zahrnuje občasnou spontánnost. To znamená, že jste v daném okamžiku a skutečně si užíváte jeden druhého, ne že děláte věci jen tak, jak si myslíte, že "byste měli", nebo ze zvyku, a berete věci a jeden druhého jako samozřejmost. Zkuste občas něco nového, i kdyby to měla být jen nějaká aktivita "mimo plán".

Vášnivé chvilky
Vášnivé chvilky – Zdroj: Shutterstock.com

Sex jednou za měsíc rozhodně nestačí

Pokud se vaše sexuální interakce zúžila na jednou za měsíc nebo méně, není to "normální" vedlejší účinek manželství nebo dlouhodobého vztahu. Je to známka toho, že spolu nekomunikujete nebo že je špatně něco jiného. Pokud se vám nedaří o tom mluvit, zvažte návštěvu párového poradce, který vám může vytvořit bezpečný a neodsuzující prostor, kde můžete začít mluvit.

 

Zdroj:

https://www.harleytherapy.co.uk/counselling/healthy-sex-life-normal.htm

Jak vypadá zdravý sexuální život?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!