Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nebezpečný sex / foto: shutterstock

Sex je nebezpečný sport

Velkou část domácích úrazů si lidé přivodí při milostných hrátkách. V Británii pojišťovny vyčíslily roční plnění ve výši 500 milionů eur.

Následky žhavých nocí

Divočejší hrátky v posteli vedou často k odřeným kolenům, hýždím nebo jiné části těla. Zablokovaná záda, podvrtnutý kotník a namožené klouby netvoří také žádné speciální výjimky a nejsou zdaleka tak nebezpečné jako poranění v podobě zlomenin nebo boule na hlavě. V neposlední řadě je třeba zmínit kousnutí, škrábnutí nebo podráždění kůže od vousů. Ovšem vedle těchto úsměvných poranění existuje i řada těch, které bychom měli brát vážně.

Postelové trable
Postelové trable – Zdroj: Shutterstock.com

Zlomený a zaseknutý penis

Velice nepříjemné je přivodit si zlomeninu penisu nebo vykloubení penisu. Příliš náruživé, nešikovné a násilné milování může způsobit prasknutí vazivového pouzdra penisu a krevní výron – zlomení penisu. Vykloubení způsobí odtržení nebo natržení vazivových tkání kolem topořivých těles, která jsou jimi fixována k pánvi. Častěji se přihodí natržení či přetržení uzdičky, které je někdy třeba řešit chirurgickým sešitím. Tzv. penis captivus, tedy penis zaseknutý ve vagině, je pouhou pověstí středověku. Ve 20. století se vedou sáhodlouhé dokumentace, které svědčí proti možnému vzniku této komplikace. Podle pověstí se tato situace má řešit píchnutím jehlou do vnitřní strany ženských stehen.

Ženy by měly používat lubrikant

Ženy přicházejí s poraněním vaginy. Natržená vagina s krvácením je spíše méně časté poranění, nicméně oděrky, poškozená sliznice a následná mykóza je poměrně častým problémem při delším milování, kdy sliznice trpí vysycháním. Doporučeníhodný je pro předejití takových komplikací lubrikační gel. Pokud už je pozdě, pak dvoudenní půst a měsíčková mast. Spíše výjimečná je náhlá bolest břicha ženy připomínající zánět slepého střeva. Důvodem bývá průnik vzduchu přes dělohu a vejcovody do břišní dutiny. Toto nepříjemné vniknutí vzduchu sice neškodí, ale je třeba pak v případě bolesti vyloučit zánět v dutině břišní.

Dámské problémy
Dámské problémy – Zdroj: Shutterstock.com

Mazlíčci si myslí své

Není výjimkou, že mnohá zranění způsobí útok domácích mazlíčků, zejména psů a koček. Ti považují sexuální akt za agresi vůči svému pánu a někdy milostného partnera poškrábou nebo pokousají. Jednoduše by zvířata měla během milování být v jiné místnosti.

 

Zdroje:

https://zena.aktualne.cz/zdravi/zraneni-pri-sexu-neuverite-co-se-muze-stat/r~i:article:803781/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Fraktura_penisu

https://dokonalaerekce.cz/zlomenina-penisu-je-extremne-bolestiva

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-nejcastejsi-zraneni-pri-sexu-40377710

Sex je nebezpečný sport

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!